Forsøger Social- og Ældreminister Astrid Krag endnu engang at komme af med de private sociale tilbud ved at få dem skrevet ud af Barnets Lov eller er der tale om en simpel fejl i et kæmpe lovarbejde?

Private sociale tilbud er skrevet ud af lovudkast til ny lov

Godt gemt i et 900 sider langt lovforslag som for øjeblikket er til høring i et fantomtempo, kan man læse at private sociale tilbud er skrevet ud af Barnets Lov, der skal være den nye hovedlov på området. Det harmonerer på ingen måder med de politiske aftaler bag loven. Læs hvad der er op og ned.
Grete Mikkelsen, direktør for Granhøjen / Gran Recovery and Health

Der er en revne – En revne i alt – Det er sådan lyset kommer ind

Med baggrund i Cohen-citatet: ”There is a crack, a crack in everything. That's how the light gets in” sparker direktøren for Granhøjen en debat i gang med fokus på, at der nu er så mange, der kigger med, når de sociale tilbud gør deres arbejde, at det spænder ben for dem.
Enhedslisten vil gerne forbyde, at der kan trækkes overskud ud af private herberg og krisecentre, men kan de få regeringen og de øvrige støttepartier med på den? (tv. Enhedslistens Pernille Skipper - th Astrid Krag)

Enhedslisten beskyldes for social washing af non-for-profit-sektoren

Kommentar: Enhedslistens beslutningsforslag om at forbyde udtræk af overskud fra private krisecentre møder en usædvanlig skarp kritik fra en velfærdsleverandør. ”Enhedslisten 'socialwasher' deres politik for at fremme afviklingen af private aktører,” lyder det, men hvad er op og ned?
Både Social- og Ældreminister, Astrid Krag og Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil må lige nu kigge langt efter et forbud mod at udtrække overskud af velfærdsvirksomheder.

Regeringens profit-mærkesag er slået hjem i Ludo for tredje gang

Kommentar: Det er ingen hemmelighed, at regeringen havde ønsket at stoppe private velfærdstilbud i at kunne trække store summer ud til ejerne, lyder det fra social- og ældreministeren i et svar til Enhedslisten. Men hvad gik galt, er der nu fri leg for udtræk af overskud og har profitjægere opgivet?
Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har trukket en aftale hjem om dagbehandlingstilbud, der udover støttepartierne også får opbakning fra Venstre ved Ellen Trane Nørby og Det Konservative Folkeparti ved Mai Mercado (th)

Minister er vendt på en tallerken – Ingen afprivatisering af dagbehandlingstilbud

Retten til at drive private dagbehandlingstilbud blev i sidste uge slået fast i en bred politisk aftale, men hvad betyder den, og hvorfor opgav Pernille Rosenkrantz-Theil jagten på de private?
For to år siden undersøgte Ankestyrelsen 30 kommuner for, hvorvidt de havde handlet lovligt i deres brug af private handicapkonsulenter. (arkivfoto)

Private handicapkonsulenter spøger stadig

Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?
Med de udfordringer Danmark står overfor på velfærdsområdet, så vækker flere politisk-ideologisk tankesæt bekymringer. Et af dem er - »det offentlige er den eneste legitime udbyder«

Kampen for kvalitet, mangfoldighed og borgerens frie valg er fælles

En stigende bekymring for regeringens og myndighedernes modstand mod private aktører har fået 11 organisationer til at gå sammen om et forslag om fælles spilleregler for velfærdsområdet.
De Radikale trækker over mod de blå. Her tre partiformænd fra V,K og R i dialog.

De Radikale slukker for endnu en rød drøm om et profitforbud

”Vi vil se en masse triste eksempler på virksomheder, der trækker penge ud af de private daginstitutioner,” lyder det fra FOA, da De Radikale trækker støtten til et profitforbud. Hos Dansk Industri mener man, at aftalen alene var ideologisk begrundet for at løse et problem der ikke eksisterer.
Ser man på social- og dagtilbudsområdet og de lovudkast om profitforbud regeringen har sendt ud, så er der flere ting, som kan forklare, hvorfor regeringen er endt med at tabe en så stor mærkesag, skriver redaktør Steen Houmark for OPS-Indsigt

Selvmål i kampen mod profit på velfærd

Analyse: Regeringens forsøg på at forbyde afkast på udvalgte velfærdsområder ligner ideologiske selvmål i slowmotion. Uskønne og frustrerende, hvad enten man er privat leverandør eller støtter regeringens mærkesag, men hvad kan regeringen lære?
Falck har drevet lyntestcentre i tre regioner i 2021, og det har trukket selskabets overskud i vejret.

Millioner af lyntest tredobler Falcks overskud

Falck har i 2021 næsten tredoblet overskuddet til 1,8 milliarder kroner. Det skyldes lyntest, viser regnskab.
I Det Radikale Venstre har ledelsen efter et lille års tid lyttet til baglandets bekymringer for konsekvenserne af et lovforslag om private dagtilbud.

De Radikale trækker sig helt fra aftale om private dagtilbud

Det Radikale Venstre har hevet hele plasteret af og trukket støtten til lovforslaget der begrænser private dagtilbud. Det fremgår af en mail, udsendt fra Christiansborg til radikale tillidsfolk, men et profitforbud spøger fortsat for kapitalfonde.
På de interne skoler er børnene direkte behandlingskrævende og kan ikke sidestilles med almindelige skolebørn, lyder det fra branchen.

Netværk til minister: Tryk på pauseknappen og start forfra

Branchenetværk, forskning og en landsforening kritiserer anbefalingerne i en tværministeriel rapport om dagbehandlingstilbud. ”Det løser ikke problemerne på området,” lyder det. Derfor appellerer man til, at minister og ordførere stopper forhandlingerne, visker tavlen ren og inddrager alle aktører.