Det er ikke første gang, at Det Konservative Folkepartis formand og Statsminister Mette Frederiksen krydser klinger.

Statsministeren gemmer sig bag Arne, når jagten på kvindelige iværksættere bringes op

”Jeg har intet imod privatinstitutioner,” sagde statsminister Mette Frederiksen i folketingssalen, men da spørgsmålene om jagten på kvindelige iværksættere på dagtilbudsområdet blev for pinlige, trak statsministeren Arne Pensionen op som et skjold, skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar.
Ny analyse viser at der er private dagtilbud, som i nogle kommuner modtager over dobbelt så meget til den daglige drift pr. barn i forhold til andre kommuner.

Uforklarlige forskelle i kommunernes tilskudsberegninger på dagtilbudsområdet

Der er op til 7.000 kroner i forskel på det driftstilskud, kommunerne har regnet sig frem til, som et privat dagtilbud kan modtage for deres pædagogiske indsats. 'Massiv og systematisk underbetaling af private dagtilbud,' lyder det fra Dansk Industri i en kommentar til en ny analyse.
Justitsminister Nick Hækkerup (S) har onsdag landet en aftale om at udlicitere fængselspladser sammen med DF, Konservative og SF om Kriminalforsorgen.

Regeringens udlicitering af fængselspladser matcher ikke den ideologiske profitmodstand

Det skriger til himmelen, når regeringen vil indgå en aftale om udlicitering af fængselspladser til milliarder og samtidig forsøger at afmontere små private dagtilbud. Hvem tror de der trækker mest profit ud på velfærd. - Et dagtilbud i Danmark eller et fængsel i Kosovo? Spørger redaktør Steen Houmark.
Læs hvordan ét idelogisk spor hos regeringen og støttepartierne modarbejder et andet på en sådan måde, at et segment med overtal af kvindelige iværksættere får svært ved at holde balancen. (model foto)

Flere kvindelige iværksættere – men regeringens politik lukker vækstsegment

Regeringen og støttepartierne vil have flere kvindelige iværksættere, men selvom antallet er stigende, så ligger der en bremseklods i en af regeringens andre ideologiske spor. ”Personligt mister jeg alt,” lyder det fra kvindelig iværksætter i en kommentar til en politisk delaftale om private dagtilbud.
Næstformanden i FOA problematisere i et debatindlæg, at beboere på et friplejehjem er risikoudsatte ift den fremtidige husleje, men hvad er lige fakta her?

FOA klædt af i debat om friplejehjem

FOA er en organisation, der har styr på ældreområdets fakta-billetter, men læser man et indlæg fra FOA`s næstformand om hans bekymring for, at mange maler løserøde billeder af friplejehjemmene, får man indtryk af det modsatte. Det fremgår af flere faktuelt baserede modsvar.

Ny politisk aftale kan ramme 33.000 børn i private dagtilbudsløsninger

I udkanten af Danmark har vi kommuner, hvor mere end hvert fjerde barn går i et privat dagtilbud. Det fremgår af en ny analyse. På landsplan har forældre til ca. 33.000 børn tilvalgt et privat alternativ til de kommunale tilbud, men den mulighed risikerer at blive lukket ned af regeringen.
Det kan komme til at se sort ud for de interne skoler i dagbehandlingstilbud og på anbringelsessteder følger de anbefalinger som ligger i et nyt aftaleudspil fra Børne- og Undervisningsministeren

Regeringen vil igen lukke for private – Nu er det dagbehandlingstilbud for udsatte unge

”Modellen kan få kvalitet og faglighed til at eksplodere i alle retninger,” lyder det fra en tilbudsleder i en kommentar til regeringens udspil i forhold til de interne skoler på dagbehandlingsområdet. Hos brancheorganisationen LOS taler man om en potentiel ekspropriering af området..

Tiden er løbet fra kommunal enegang på velfærdsområdet

Der er kørt en populistisk kampagne mod konkurrenceudsættelse på velfærdsområdet, hvor udenforstående kan få det indtryk, at den offentlige sektor er udliciteret til kælderkolde kapitalister, der er ligeglade med den service de yder. Men er der så hold påstandene? - Spørger debattøren i dette indlæg.
Regionrådsformand Heino Knudsen (S) peger på, at det handler om udbud og efterspørgsel, når det kommer til lægernes lønninger, som han mener er alt for høje.

Region Sjælland udkonkurrerer privat lægeklinik

Region Sjælland vidste, at de ikke kunne drive lægeklinikker billigere i eget regi end de private. Alligevel har man valgt at oprette flere såkaldte nærklinikker. ”Lønnen i regionen er 150 % højre end, det vi kan aflønne vores læger,” siger administrerende direktør for Nordic Medicare, Christian Riewerts.
Ny politisk aftale skal hegne de private dagtilbud inde, så der ikke kan trækkes profit ud. "Man forsøger, at gøre op med et problem der ikke findes, i stedet for at gøre noget ved de reelle," lyder det fra branchen.

Ny aftale om private dagtilbud er politikdannelse på steroider

Det er en kold karklud i ansigtet på iværksætteri, når regeringen forsøger at lave et columbusæg, hvor det ser ud som om, man leverer på en politisk ambition om at bekæmpe profit, og samtidig imødekomme kritikken omkring lukning af de private dagtilbud, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.

Opråb: Regeringen jagter kvindelige iværksættere, som var de mink

Hvem, udover janteloven, taber ved vores eksistens? – Spørger Julie Lykke Haugaard, der er privat dagtilbudsleder. På 7 år har hun skabt en virksomhed med ti arbejdspladser – Et ”Børnenes Dagmarsminde.” - Vedtages forslaget om ændring af dagtilbudsloven, står hendes livsværk til en værdi af 0 kroner.
Analysevirksomheden Norstat har spurgt et udsnit af danskerne om private leverandører må tjene penge på 10 forskellige typer af velfærd. Se tallene her.

Et flertal af danskerne: ”Private må godt tjene penge på velfærd”

Op mod 67 pct. af befolkningen mener, at private må tjene penge på velfærd. Det fremgår af en ny undersøgelse, som viser at regeringens kampagne mod profit på velfærd på bl.a. dagtilbudsområdet, er skudt forbi skiven. ”Man er ikke på linje med befolkningen,” lyder det fra Dansk Erhverv.