Kolding Havn - her indehavnen - er blandt modtagere af støtte til grøn omstilling. For Kolding Havn gælder det et projekt med intelligent landstrøm, som støttes med 7,2 mio. kr.

10 danske erhvervshavne får millionstøtte til grøn omstilling

Puljen på 25 mio. kr. er afsat på årets finanslov og går bl.a. til landstrømsanlæg, så skibe kan bruge miljø- og klimavenlig strøm, når de ligger i havn. Samtidig får en række havne støtte til at spare strøm f.eks. ved intelligent styring af energiforbrug i kølehaller.
Vi står i en atypiske situation. Erhvervslivet har meldt sig klar til grønne indkøb, men afventer fortsat udmøntning af regeringens grønne indkøbsstrategi og med den er det nødvendigt, at vi prioriterer efteruddannelse af vores offentlige indkøbere, mener man i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv: Lad uddannelse bane vejen for en grønnere offentlig sektor

Hos Dansk Erhverv ser man muligheder i statsminister Mette Frederiksens åbningstale. Her rettede hun et særligt fokus på klima og uddannelse. En kærkommen lejlighed til at samtænke områderne, så vi får en lige linje mellem uddannelse og en grønnere offentlige sektor, lyder det i dette indlæg.

Nyt partnerskab om fossilfrie byggepladser

Et trekløver bestående af Vejdirektoratet, Københavns Kommune og Dansk Byggeri har indgået et samarbejde, der skal bane vejen mod fossil- og emissionsfrie byggepladser. ”Anlægsbranchen er klar og ser frem til flere udbud med krav om bl.a. fossilfrie byggepladser,” lyder det fra Dansk Byggeri.
Bæredygtighed handler om meget mere, end de solceller som dækker taget af Holstebro Rådhus.

Mix af eksperter, erhvervsfolk og politikere skal fremme bæredygtige udbud

I Holstebro Kommune vil man styrke grønne indkøb og bæredygtige udbud gennem et rådgivende organ, hvor lokale erhvervsfolk, politikere og eksperter bidrager. 'Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling,' siger udvalgsformand.
Argo Roskilde er et af de affaldsanlæg, som skal lukkes inden 2030. Det er KL, der har udpeget i alt 10 anlæg. (Arkiv)

KL udpeger 10 affaldsanlæg, der skal lukke inden 2030

Ifølge affaldsaftale har KL nu udpeget de 10 mindst effektive og mindst miljørigtige anlæg til lukning ud af 23 fordelt i hele landet. Se her, hvilke anlæg der lukkes.
Finansminister Nicolai Wammen (S), formand for KL Jacob Bundsgaard og formand for Danske Regioner Stephanie Lose, afholder pressemøde med lancering af regeringens strategi "Grønne indkøb for en grøn fremtid".

Elastik i regeringens grønne indkøbsstrategi

Regeringens strategi for grønne indkøb i den offentlige sektor, får en positiv modtagelse hos KL og Danske Regioner, der bakker op om en rejse, de allerede er i gang med, men erhvervslivet efterlyser konkrete mål for at undgå, at grønne indkøb bliver elastik i metermål.