En såkaldt lyntest, som egentlig hedder en antigentest, foretages gennem næsen og kan vise et resultat på et kvarter. Den er dog mindre pålidelig end den såkaldte pcr-test, som foregår ved en podning i halsen. (Arkiv)

Private mobile lyntestere kører ud til børnehaver og på bosteder

De private testudbydere har masser af testkapacitet, som nu ruller ud. Særligt glæder Social- og Indenrigsminister Astrid Krag sig over testtilbud til personale i sociale tilbud, der kan have svært ved at holde afstand.
Mink aflives på minkfarm ved Næstved i november. Arkivfoto

Nu får minkavlerne deres betaling

Minkavlerne har endnu ikke fået betaling for at aflive deres egne mink, men efter at OPS-Indsigt har henvendt sig til Fødevarestyrelsen og påpeget, at man overskrider EU`s ”late payment”-direktiv, beklager styrelsen og påbegynder sagsbehandlingen med henblik på udbetaling.
Bæredygtighed handler om meget mere, end de solceller som dækker taget af Holstebro Rådhus.

Mix af eksperter, erhvervsfolk og politikere skal fremme bæredygtige udbud

I Holstebro Kommune vil man styrke grønne indkøb og bæredygtige udbud gennem et rådgivende organ, hvor lokale erhvervsfolk, politikere og eksperter bidrager. 'Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling,' siger udvalgsformand.
Fødevareminister Rasmus Prehn (S)

Fødevareministeriet har endnu ikke betalt minkavlerne for deres arbejde

I november lovede Fødevareminister Rasmus Prehn (S), at minkavlerne skulle have deres betaling for at deltage i aflivningen af deres mink. Her først i januar er der endnu ikke sket noget, hvad der er på kanten af en EU-dom for betalingsfrister.
Brancheforeningerne er åbne overfor at uorganiserede virksomheder melder sig underfanerne, så deres frontpersonale kan blive en del af vaccineplanen, men der er også andre udfordringer.

Vaccination af frontpersonale – Uorganiserede virksomheder kan falde mellem to stole

Frontpersonale hos uorganiserede private virksomheder risikerer at falde mellem to stole, når vaccinationen af personale i kritiske funktioner rulles ud. Det skyldes, at det kun er medlemmer af de fire store brancheorganisationer, der kan få sendt personaleoplysninger ind til Statens Serum Institut.
Bureaukrati og GDPR giver bump på vejen i forhold til vaccination af frontpersonale i private velfærdsvirksomheder.

Vaccinationsbøvl – Brancheorganisationer skal først indsamle persondata

KL har sammen med Statens Serum Institut lavet to modeller for, hvordan private velfærdsaktører skal indsende personaleoplysninger, så personale i kritiske funktioner kan blive vaccinerede. Det fremgår af et notat fra KL, men der er flere udfordringer forbundet med de to modeller.
I 2018 formulerede Ledelseskommissionen følgende anbefaling om, at ”alle ledere skal kunne sætte en meningsfuld retning via en klar vision for deres organisation [og] hvis ikke du vil og kan det, skal du ikke være leder."

Kronik: Er dagene talte for ledere, der ikke kan eller vil lede med afsæt i en vision?

Er du en af dem, der mener, at visioner er udtryk for mentale varmluftsballoner, der ikke gør en reel forskel i en organisation? Så læs her, hvorfor både praksis og forskning peger på et behov for meningsskabende, værdibaserede visioner, hvad enten du er offentlig eller privat leder.
Planen for vaccination af frontpersonale ansat hos private velfærdsvirksomheder har indtil nu kunnet iværksættes. Læs hvorfor

Forvirring om vaccination af personale i private tilbud

Vaccination af personale, der opretholder samfundskritiske funktioner, rulles ud nu, men der er bump på vejen. Meget tyder på, at kommunerne har været ved at indhente persondata fra private tilbud uden hjemmel. Brancheorganisationer er uforstående: 'Vi er ikke blevet inddraget.'
(Arkiv)

Frygt for logistisk vaccinemareridt i hjemmeplejen

Det er en kæmpe udfordring for kommunerne, når svækkede ældre i hjemmeplejen nu skal vaccineres mod corona. De pårørende må hjælpe til, mener borgmester.

Svindel med hjælpepakker straffes hårdt

I onsdags blev en kendt ejendomshandler anholdt og sigtet for at have svindlet med hjælpepakkerne for over 2,5 millioner kroner. Tidligere er en svindler blevet idømt over tre års fængsel for næsten det halve.
(Arkiv)

Private aktører rykker lyntest direkte ud til plejehjem og børnehaver

Private testudbydere og det offentlige havde onsdag møde om at intensivere testindsatsen.
Ikke alle ældre vil kunne transportere sig selv til et vaccinationscenter, kommunerne skal derfor stille vederlagsfri transport til de svageste. Det kan give rigtig mange kørselsopgaver for transportsektoren.

Vaccination af ældre kan puste liv i transportbranchen

Tusindvis af hjemmehjælpsmodtagere, får i disse dage brev fra Sundhedsstyrelsen med tilbud om vaccination mod covid-19. Det fremgår af dokumenter, som OPS-Indsigt er i besiddelse af, at kommunerne skal yde gratis kørsel til de svagest. Opgaven kan give transportbranchen et tiltrængt løft.