Socialchefernes formand., Jakob Lundberg peger på tre udfordringer, som vi er tvunget til at se på.

Socialchefernes formand: ”Kan vi se fordomsfrit på, om alle regler for frit valg altid er bedst?”

Socialchefforeningens formand, Jakob Lundberg slap noget af en prøveballon løs lige før Ældretopmødet. I et indlæg på foreningens hjemmeside prikker han hul på en samtale om fremtidens ældrepleje og dermed også borgerens frie valg, men vil han virkelig afskaffe det? OPS-Indsigt har talt med ham.
Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.

Frederiksberg genovervejer samarbejde med udskældt madleverandør

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg fortsatte først samarbejdet med Intervare på baggrund af en revisionsundersøgelse. Men undersøgelsen afskrev i høj grad spørgsmålet om de ansattes arbejdsforhold, og nu møder samarbejdet igen kritik.

Nye tal: Højeste vareprisstigning siden finanskrisen

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i august 2021 var den højeste årlige producentprisstigning for varer siden september 2008. I alt har der været prisstigning på 12,8 procent i forhold til august 2020.

Nye tal: Højeste vareprisstigning siden finanskrisen

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i august 2021 var den højeste årlige producentprisstigning for varer siden september 2008. I alt har der været prisstigning på 12,8 procent i forhold til august 2020.
Regeringen og støttepartierne indgik en aftale i december, hvor man vil forsøge, at hegne de private dagtilbud inde og forbyde oprettelsen af nye.

Absurd at regeringen modarbejder kvindelige iværksættere

”Kære regering har I ikke andet at lave end at modarbejde succesfulde iværksættere indenfor typiske kvindefag,” siger stifter af dagtilbuddet Lillely, Julie Lykke Haugaard. Hun er en af mange kvinder, der overvejer deres fremtid, medens de afventer et lovforslag, der vil forbyde private dagtilbud.
Kønsfordelingen på direktionsgangene er væsentligt anderledes på flere punkter i velfærdsbranchen end i den private sektor generelt. Blandt andet stiger andelen af kvinder.

Analyse: Regeringens profit-skræk kan ramme vækst-segment for kvindelige ledere

Når regeringen forfølger et forbud mod profit på velfærd så intenst, skaber den potentielt en bremseklods for mærkesager blandt støttepartierne, som for eksempel flere kvinder på direktionsgangene. Det kan blive en udfordring, for antallet af kvindelige direktører er i vækst inden for velfærd.
Besparelser på eksterne konsulenter "vil medføre, at kommunen kommer til at bygge i mindre omfang, og i ringere kvalitet end ellers," siger Bünyamin Simsek (V), teknik- og miljørådmand i Aarhus.

Hed debat om brug af eksterne konsulenter

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil gøre som finansministeren ønsker for alle kommuner: Skære ned på kommunens brug af eksterne konsulenter. Men det møder kritik. Og professor vurderer, at det er svært at barbere brugen af eksterne konsulenter.
Julie Lykke Haugaard hæfter personligt med hendes private hus som sikkerhed for al økonomi i det private dagtilbud Lillely.

Opråb: Røde partier modarbejder aktivt kvindelige iværksættere!

Kvindelige iværksættere udskammes i en unuanceret debat om private dagtilbud. Det er en ulogisk ideologisk magtkamp, der er i konflikt med fakta. De typiske kvindefag er omsorgsfag og hvis der ikke må være iværksættere her, bliver kvinder igen sat nederst i hierarkiet, skriver Julie Lykke Haugaard.

Opråb: Brug erfaringerne fra Covid-19 til at styrke offentlig-privat samarbejde

”Vi havde ikke klaret os uden samarbejde med det private”, fastslog Statsminister Mette Frederiksen på Dansk Erhvervs årsdag. Vi handler hurtigere, når vi samarbejder, derfor bør vi gøre den nye OPS-enhed til et slagkraftigt epicenter for nye innovative samarbejdsmodeller, skriver markedschef Morten Jung.
Det er blevet langt dyrere at gennemføre anlægsprojekter viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Prisstigninger på byggeri presser kommuners økonomi

Største prisstigninger på byggeri i ni år udfordrer kommunernes økonomi, som har overskredet deres anlægsbudget med milliarder. Udgifterne til byggematerialer falder ikke de næste mange år, vurderer fagfolk.
Kronprins Frederik, Jens Mathiesen og Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv sammen med vinderne af Dansk Erhverv Prisen 2021.

Tre hjørnesten i teststrategien hyldet

På Dansk Erhvervs årsdag overrakte H.K.H. Kronprinsen Dansk Erhverv-prisen til et ekstraordinært godt samarbejde mellem det offentlige og det private. Det blev samarbejdet mellem Falck, Carelink og Danske Regioner, der løb med prisen, men vejen har ikke været uden forhindringer.
"Vi skal i kommunerne til at vænne os til, at det ikke er størrelsen på kommunekassen, som afgør vores servicerammer," siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

KL-formand: Vi skal vænne os til at have penge, vi ikke må bruge

Kommunekasserne bugner mange steder, men de kan ikke bare bruges på bedre velfærd for ældre og børn. Den situation kan vi lige så godt vænne os til, siger KL-formand.