De tre statsministerkandidater taler positivt om det frie valg ved DR-debat i oktober 2022.

Opråb: Det frie valg kommer ikke af sig selv

Alle tre statsministerkandidater taler positivt om det frie valg, men de private aktører på ældreplejeområdet bliver i mange kommuner underbetalt og holdt ud i strakt arm. ”Hvis I virkelig vil det frie valg, så skal forudsætningerne styrkes,” lyder det fra KA Pleje.
Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf og en bombe under kommuneøkonomien

Blå bloks nye udspil om at garantere et reelt frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
Hvad var grunden til, at de private dagtilbud ikke blev nævnt ved blå bloks pressemøde om frit valg. Var de blevet borte eller blot glemt?

De private dagtilbud blev glemt, da blå blok talte om frit valg

De fleste private dagtilbud er iværksættervirksomheder drevet af kvinder og stærkt forankret i det frie valg, alligevel blev de ikke nævnt, da blå blok stod frem og talte borgerens frie valg op. Det skaber forundring og spørgsmål. Har de blå nu glemt de private dagtilbud?
Blå blok præsenterer tirsdag et nyt udspil om frit valg, som de samlet vil gå til valg på. Et af dem er, at hver kommune skal have minimum ét plejehjem.

Blå blok vil fordoble antallet af friplejehjem

En samlet blå blok har tirsdag fremlagt et udspil om mere frit valg mellem offentlige og private tilbud. Hvis det står til dem, skal der være minimum ét privat plejehjem i hver kommune.
Venstre vil sælge statens andel i Ørsteds vindmølleforretning for at investere milliarder i den grønne omstilling frem mod 2030. Men Ørsted er ikke det eneste selskab, der kan sælges.

En stribe af statslige selskaber er grydeklar til at blive solgt

Venstre har sat salg af statslige selskaber på dagsordenen, for det er blevet dyrere at være dansker og hvis vi ikke skal skrue ned for velfærden og sætte den grønne omstilling i stå, så er privatisering en mulighed, men hvem er egentlig bedst til at sælge ud af arvesølvet, røde eller blå regeringer?
Formand for Venstre, Jakob Ellemann–Jensen, formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, formand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund og formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, holder pressemøde om fælles initiativer i forhold til "danskernes frie valg" tirsdag.

En samlet blå blok positionerer sig på ideologisk kampplads om mere frit valg

Et udspil med fem indsatser fra seks borgerlige partier skal give Danmark en ny retning, lyder det. Fokus er mere frihed for borgerne og mere offentligt-privat samarbejde, men der er ulemper politikerne skal være opmærksomme på, lyder det fra en professor. Hos Dansk Industri er der ros til skyerne.
I dette debatindlæg sætter administrerende direktør for Altiden Miriam Toft bl.a. fokus på de ældre som en berigelse for vores samfund, der skal værnes om.

Tid til valgkamp: Frit valg og mindre bureaukrati skal handle om de ældre og ikke systemet

Mette Fredriksen har trykket på valgknappen. I Altiden håber vi, at valgkampen vil give mulighed for en konstruktiv debat om udfordringerne på velfærdsområdet – en debat der handler om livskvalitet, for dem, der har brug for hjælp og i mindre grad om systemet og bureaukrati.