En stribe af statslige selskaber er grydeklar til at blive solgt

Del artiklen:
Venstre vil sælge statens andel i Ørsteds vindmølleforretning for at investere milliarder i den grønne omstilling frem mod 2030. Men Ørsted er ikke det eneste selskab, der kan sælges.
Venstre vil sælge statens andel i Ørsteds vindmølleforretning for at investere milliarder i den grønne omstilling frem mod 2030. Men Ørsted er ikke det eneste selskab, der kan sælges. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Venstre har sat salg af statslige selskaber på dagsordenen, for det er blevet dyrere at være dansker og hvis vi ikke skal skrue ned for velfærden og sætte den grønne omstilling i stå, så er privatisering en mulighed, men hvem er egentlig bedst til at sælge ud af arvesølvet, røde eller blå regeringer?

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk