Som udgangspunkt er aftalen god mener professor, men det er ikke godt, hvis privathospitalerne ikke udvider kapaciteten, fx. som følge af de lavere priser.

Akutaftale gør op med gammeldags vurdering af behandlinger

Aftale gør vurdering af, hvilke behandlinger privathospitaler må lave, "mere moderne", siger professor Jes Søgaard fra Syddansk Universitet. Han peger samtidig på et par andre risici.
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) åbnede for nylig for, at privathospitaler skal spille en større rolle i at aflaste det offentlige sundhedsvæsen mod en lavere betaling. (Arkivfoto.):

Privathospitaler skal aflaste sundhedsvæsnet med rabataftale

Privathospitalerne skal tage imod flere patienter fra det offentlige, men det skal ske til en lavere pris

Det offentlige får prisrabat på privathospitaler i akutplan

For at reducere ventelisterne bliver det billigere for det offentlige at sende flere patienter på privathospital. Få hele delaftalen her og læs om den lille prisfinte.
I en tid med mangel på arbejdskraft og kompetencer går Region Hovedstaden og Falck sammen. Læs her hvordan en tidligere chef hos Falck nu er hos regionen.

Tandemdrift af ambulancetjenesten i Hovedstaden

Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck har påbegyndt et samarbejde om at drive og udvikle ambulancetjenesten i Region Hovedstaden. Samarbejdet er resultatet af et EU-udbud, som Hovedstadens Beredskab tabte.
En række kommuner har markant større udgifter nu end for fem år siden til vikarer og i regionerne er det ikke bedre.

Lapper hullerne på den velfærdsmotorvej, som kommunerne står for

Den offentlige sektor bruger voldsomt mange millioner på vikarer, for at udfylde hullerne i vagtplanerne, og den tendens bekymrer en af de store vikarvirksomheder, hvis direktør deler samme betragtninger som KL`s formand om manglen på penge og medarbejdere.

Professor: Flere opgaver til privathospitaler er ikke en snuptagsløsning

Det er positivt at give privathospitalerne en mere central rolle i det danske sundhedsvæsen, men tiltaget kan måske bidrage til medarbejderflugt i det offentlige, og det er en nødvendig risiko man skal løbe, lyder det fra professor i sundhedsøkonomi.
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) siger til Berlingske, at hun er åben for, at privathospitaler skal udføre flere specialoperationer. (Arkivfoto.)

Minister presser på for at lade privathospitaler lave specialoperationer

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil bede Sundhedsstyrelsen se på, om private hospitaler lever op til krav for specialistoperationer og samtidig har hun øje på privathospitalernes prisniveau.
Regionsformand Heino Knudsen peger på, at man ved at eje vaskeriet selv, kan noget helt særligt. Læs her hvad det særlige er.

Prisen for et regionalt sygehusvaskeri stikker af

Region Sjælland vil hellere betale 150 millioner kroner ekstra for byggeriet af et nyt sygehusvaskeri end at genoverveje en ny løsning. Læs her, hvorfor regionsrådsformanden ikke er til sinds at overlade vaskeriopgaven til private aktører.
Produktiviteten er ikke den samme i det offentlige som i det private, viser Sundhedsministeriets eftersyn af sygehusvæsnet. - Her arkivfoto fra privathospitalet Aleris Hamlet

Produktivitetsfald i det offentlige sygehusvæsen – de private står klar til at hjælpe

”Det er værre end forventet,” lyder det fra Sundhedsministeren i en kommentar til et eftersyn af sygehusvæsnet, hvor man bl.a. har set på produktiviteten i både den offentlige og private del af sygehusvæsnet.
Privathospitalet Mølholm er et af de hospitaler, der ikke har kunnet søge om godkendelse til specialeplanen, fordi Sundhedsstyrelsen ikke har åbnet for nye ansøgninger.

Sundhedsstyrelsen har sat en prop i godkendelsen af privathospitaler

Trods ventelister har Sundhedsstyrelsen i årevis undladt at lukke flere privathospitaler ind i den såkaldte specialeplan og det møder kritik fra eksperter. Det skaber et a- og et b-hold, lyder det fra patientorganisation.

Endelig kan regionerne måske lande en aftale om akutlægehelikopterne

Regionernes udbud af fire lægehelikopter er fortællingen om, hvor galt og bøvlet et udbud kan gå hen og udvikle sig, men nu ser det måske ud til at lykkedes for regionerne, der har udpeget en vinder af andet genudbud.
"Det påvirker arbejdsmiljøet negativt, at man kan se kollegaer gå over i et vikarbureau," lyder det fra Danske Regioner.

Regionernes kamp mod eksterne vikarer er et slag i luften

Danske Regioner vil reducere sygehusenes forbrug af eksterne vikarer, men gennemgår man regionernes egne data, får man en fornemmelse af, at der skal skydes gråspurve med kanoner. Så hvad er grunden til, at man toner kampen mod vikarbureauer op?