Tredje gang må være lykkens gang. Selvom man i regionerne mente, at udbudsprocessen var kørt korrekt, besluttede man alligevel på baggrund af en delkendelse fra Klagenævnet for Udbud at lade udbuddet gå om.

Udbud af regionernes akuthelikoptere i fortsat turbulens

Med fire prækvalificerede kandidater til det turbulente udbud af lægehelikoptere og ny juridisk rådgiver skulle man tro, at regionerne var sikkert i hus, men en enkelt af kandidaterne har været involveret i karteldannelse.
Hos brancheorganisationen DiaLab mener man, at der både er behov for en præcisering af udbudslovens muligheder for indkøb uden udbud

Brancheorganisation tager minister på ordet og klager over Region Midtjylland

På to samråd i juni afviste både justitsminister Mathias Tesfaye og sundhedsminister Magnus Heunicke at foretage en uvildig undersøgelse af indkøb af testkit til milliarder uden udbud, blandt andet med henvisning til at leverandørerne bare kunne klage.
Byggeriet af et samlet psykiatrihospital i Aalborg bliver fremskyndet, fordi Regionsrådet har valgt at udbyde sidste etape som en OPP-model.

Pensionsselskab investerer igen i nyt psykiatrihospital

En OPP-løsning gør det muligt at fremskynde et dyrt hospitalsbyggeri i psykiatrien, så det står klar tidligere end, hvis det skulle finansieres over regionens anlægsramme.
Hvor langt må man gå når man hyrer private vagtselskaber ind på et regionalt botilbud?

Brug af private vagter på sociale tilbud

Sikkerhed på sociale botilbud dukker jævnligt op i medierne, særligt når det går galt, men må man hyre et vagtselskab til at bistå og træne personalet? Eksperterne siger nej, men i Region Nordjylland mener man ikke, at man har overtrådt loven.
Hjemme-iltrobotten er udviklet af virksomheden O2matic i Herlev, og EU-projektet Data- og designdreven sundhedsinnovation (DDSI), der hjælper virksomheder med at udvikle sundhedsteknologiske løsninger, har hjulpet virksomheden i udviklingsforløbet.

Ny robot kan styre ilt til lungepatienter i eget hjem

Iværksættervirksomhed har udviklet endnu en ilt-robot, der kan styre ilt i de rigtige mængder til lungepatienter. Denne gang i deres eget hjem. Virksomheden håber på et salgseventyr og lungeekspert ser aflastningsperspektiver for både patienter og hjemmesygeplejersker.
Arkivfoto

Stor vækst i regionernes brug af privathospitaler

Privathospitalerne udgør et stående samfundsberedskab, der er en elastik eller harmonika, som regionerne kan trække i, når det offentlige mangler hospitalskapacitet. En stigning i henvisninger viser, hvor meget sundhedsberedskabet afhænger af den private sektor.
Vi står på en brændende platform, hvor 30 % af PLO-lægerne er over 60 år og et sted mellem 10 – 15 % er over 65 og mange er på vej ud af arbejdsmarkedet, lyder det fra PLO-Sjælland i en kommentar til Region Sjællands udfordringer med at tiltrække læger (Arkivfoto)

Millionudgifter til lægevikarer spærrer for succes med regionale nærklinikker

I Region Sjælland spærrer vikarudgifterne for succes med at skaffe faste læger, for hvis man kan tjene kassen som vikarlæge, hvorfor så blive fastansat? - Situationen bider sig selv i halen, mener PLO. Hos Dansk Erhverv taler tallene for sig selv: ”Regionen bør genoverveje sin strategi.”
For at skaffe læger til ydreområderne har Region Sjælland oprettet en række regionale nærklinikker, men de har stort set kun været bemandet med lægevikarer viser en aktindsigt.

Region Sjælland poster millioner efter lægevikarer i nærklinikker

I en tid med lægemangel og stigende timepriser på lægevikarer var der kun én vikarvirksomhed, der i 2021 havde succes med at levere læger til Regions Sjællands tre nærklinikker inden for rammeaftalen, svarende til en omsætning på plus seks millioner kroner. Vi har kontaktet både region og virksomhed.
Region Midtjylland købte 43 millioner testkit med navnet Hughes Healthcare mellem 29. november og 20. december 2021 hos Medical Supplies. (Arkivfoto).

Region købte millioner af test hos spøgelsesfirma

Region Midtjylland indkøbte testkits hos et firma, der ikke var registreret til at levere medicinsk udstyr. Ekspert peger på at alle regler er brudt og Enhedslisten vil have en forklaring fra både Justitsministeren og Sundhedsministeren.
Falck har drevet lyntestcentre i tre regioner i 2021, og det har trukket selskabets overskud i vejret.

Millioner af lyntest tredobler Falcks overskud

Falck har i 2021 næsten tredoblet overskuddet til 1,8 milliarder kroner. Det skyldes lyntest, viser regnskab.
Staten har via Region Midtjylland købt 65 millioner selvtest for 1,4 milliarder kroner uden at sende opgaven i udbud først. (Arkivfoto)

Region får kritik for milliardkøb af selvtest uden udbud

Lektor i udbudsret mener, at myndighedernes beslutning om køb af selvtest ser kritisabelt ud. Man går ganske enkelt for langt i brugen af undtagelsesbestemmelserne.
Der er ikke tale om merforbrug, når begrebet merforbrug anvendes i regionens økonomirapportering. Læs her hvad der er op og ned.

Replik: Budgettet holder i Region Midtjylland

To markedschefer fra Dansk Erhverv har desværre fået galt fat i, hvordan budgettet omkring hjemtagningen i Region Midtjylland hænger sammen. Der er ikke tale om budgetoverskridelser, men derimod planlagte etableringsomkostninger.