Fem former for frit valg af velfærd

Del artiklen:
Borgerens frie valg af leverandør gør sig gældende på en række velfærdsområder, men forståelsen af, hvad frit valg er, skaber også ind i mellem lidt forvirring.
Borgerens frie valg af leverandør gør sig gældende på en række velfærdsområder, men forståelsen af, hvad frit valg er, skaber også ind i mellem lidt forvirring. - Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix, Willy Lund/Ritzau Scanpix, lafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix, Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danskerne har de sidste tyve år fået mere frit valg. Vi har set på fem former og konstatere et kludetæppe af løsninger. For eksempel er frit valg af plejehjem ikke til for at booste friplejehjem og lovgivningen om den kommunale leverandør af hjemmepleje indeholder en sproglig finte.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk