OPS-Indsigt

  Det er i Zervou-lejren på Samos, at danske PentaBase skal teste migranter (Arkivfoto).

  Dansk virksomhed betaler for coronatest i omstridt migrantlejr

  Det er den danske virksomhed PentaBase, som frivilligt har påtaget sig opgaven at teste migranter i en nyopført migrantlejr i Grækenland.
  Danske privathospitaler har ageret buffer for det offentlige sundhedsvæsen under sigeplejestrejken og allerede opereret mange tusinder, viser tal fra regionerne,

  Styrelse overså privathospitalernes bufferkapacitet

  ”Den private sektor kan bidrage med relativt meget,” siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen og undre sig over, at Sundhedsstyrelsen ikke har taget de privates kapacitet med, da man vurderede, hvor lang tid det vil tage at afvikle puklen i sundhedsvæsnet efter sygeplejestrejken.
  "De ældre anskues som en form af objekter af distanceblændede og selvtilfredse politikere ," skriver en leverandør bl.a. i et lokalt debatindlæg om ældreplejen. (arkiv foto)

  Gribskov Kommune trækker leverandør til samtale efter kritisk debatindlæg

  Hvor langt strækker ytringsfriheden sig, når du er leverandør? Det spørgsmål er aktuelt efter et kritisk debatindlæg af kommunens politik på ældreområdet. Indlægget har fået forvaltningen i Gribskov til at trække leverandøren til side og det er ikke første gang kommunen markere, hvor grænsen går.
  Ifølge Miljøstyrelsen har det blandt andet været argumentet om problemer med at skaffe de todelte skraldespande og nødvendige skraldebiler, der har gjort, at mange kommuner har fået dispensation på tidsfristen for den nye affaldsordning.

  Udbudskontrakter spænder ben – Kun ni kommuner er klar med ny affaldssortering til tiden

  Fra 1. juli skulle alle kommuner sortere borgernes affald i ni dele, men kun ni er klar til opgaven. 'Det var en urealistisk deadline,' siger projektleder. Mange kommuner har nemlig været bundet af udbudskontrakter.
  Flere byrådspolitikere krævede en redegørelse ift et udbud i Vejle Kommune (Arkivfoto)

  Vejle Kommune sparer 2,3 millioner på rengøringsudbud

  Et rengøringsudbud af over 120 kommunale lokationer har vakt debat i Vejle. Ikke mindst fordi kommunen kan forvente en millionbesparelse. Spørgsmålet er, om der er tale om et unormalt lavt bud? Borgmesteren er ikke i tvivl om, at alle regler er fulgt til punkt og prikke, men hos 3F er man bekymret.
  Det er konkurrenceforvridende, at en virksomhed i f.eks. Aarhus eller Hillerød skal betale dækningsafgift, mens virksomheder på den anden side af kommunegrænsen ikke betaler nogen afgift, lyder det fra Dansk Industri (arkivfoto)

  Kommunernes ulige beskatning af virksomhederne er konkurrenceforvridende

  De fleste kommuner har afskaffet dækningsafgiften, som er en ekstraskat på erhvervsejendomme, men særligt kommunerne i hovedstadsområdet har fastholdt den og det er som et slag i maven på mange virksomheder efter et hårdt år med corona, mener Dansk Industri, der foreslår en alternativ løsning.
  Mandag aften spillede Danmark mod Rusland, hvor danskerne med en 4-1-sejr spillede sig videre til ottendedelsfinalen. Fans så med på storskærme rundt om i landet, her på Sifs Plads i København. Lørdag gælder det modstanderen Wales, som Danmark skal spille mod i Amsterdam.

  Carlsberg betalte skatteministerens billet til EM-kamp

  Ifølge professor er det i strid med reglerne for gaver til ministre, at Bødskov fik EM-billet af Carlsberg.

  Advice har bl.a. stået bag Forsvarets succesfulde rekrutteringskampagner til officersuddannelserne. Arkivfoto Hærens Officersskole.

  Forsvaret indgår aftale på over 100 millioner med et eksternt kommunikationsbureau

  Kommunikationsbureauet Advice udvider sin aftale med Forsvaret og skal fremover håndtere marketing og kommunikation på Forsvarsministeriets koncernområde. ”Ubetinget det største win i Advices historie,” lyder det fra direktøren i en kommentar.
  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) blev kaldt i samråd om Forsvarets facility management kontrakt med ISS tilbage i februar 2021. Ministeren skulle her svare på, hvilke scenarier hun så mht til at ophæve kontrakten mellem ISS og Forsvaret.

  Forsvaret ophæver og hjemtager kontrakt med ISS

  Den milliardstore servicekontrakt mellem forsvaret og ISS, der skulle have kørt til og med 2024, bliver nu ophævet allerede fra 2022.
  Underskrift af ny aftale. Bo Libergren (V), næstformand i regionernes lønnings- og takstnævn til tv. og Formand for PLO Jørgen Skadborg

  Ny aftale skal tage toppen vagtlægers af skyhøje indtjening

  Efter kritik af vagtlægers honorarer justeres ydelser i ny overenskomstaftale mellem regioner og læger. Hos Praktiserende Lægers Organisation er man samlet set godt tilfreds med aftalen, som burde gøre det mere attraktivt for yngre læger at vælge almen praksis.
  Virksomheder kan under coronakrisen låne penge hos Skattestyrelsen, som skal sikre, at de kan klare sig igennem krisen. (Arkivfoto).

  Regeringen vil have banker til at overtage virksomheders gæld

  Virksomheder har foreløbig lånt 30 milliarder kroner af staten i coronalån. Bankerne kan overtage lånene.
  Under sygeplejerskernes strejke vil patientrettighederne fortsat gælde. (Arkivfoto)

  Strejkeramte patienter kan få ret til privatbehandling

  Uanset hvor længe sygeplejerskernes konflikt kommer til at vare, så vil patientrettighederne stadig bestå.