Nye retningslinjer kan åbne for nødvendige erhvervsrejser

Som led i genåbningens fase 2 har regeringen lavet nye retningslinjer for erhvervsrejser til og fra Danmark.
Offentliggørelsen af ekspertgruppes rapport om udfasning af hjælpepakker er udsat til den 27 maj kl 9.00, skriver Finansministeriet. Læs hvorfor

Regeringen holder virksomheder på pinebænken

Finansministeriet har udskudt eksperters bud på udfasning af hjælpepakkerne. Det har bagt virksomheder, der åbner i fase fire på pinebænken, for bankerne sidder på kassen til livsnødvendig likviditet, som kan bringe virksomhederne ind i næste måned. Læs hvorfor.
Dansk erhvervsliv sidder på centrale poster i enheden for National Samfundsrobusthed (NSR). Læs her hvordan det hænger sammen og hvor de kommer fra

Fortroligt dokument frigivet: Erhvervsliv sidder med i statens coronaberedskab

Exceptionelt samarbejde mellem offentlig og privat, hvor private giganter har løftet opgaver i et succesfuldt samarbejde. Eksperter efterlyser mere åbenhed om erhvervslivets rolle i statsindkøb for milliarder.
Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Bemærk: Så mange får lønkompensation i dit område

Hovedstaden og Midtjylland er de to regioner, hvor den største andel af lønmodtagere er sendt hjem med lønkompensation. Tallene siger noget om, hvor ledigheden kan stige voldsomt.
Rundt om i landet kan politiets specialister i økonomisk kriminalitet se frem til flere sager om svindel med hjælpepakker.

Banker har sendt 133 advarsler om svindel med hjælpepakker

Politiet forbereder sig på et større antal svindelsager. 20 anmeldelser indtil nu.
Aftalen om en udvidet genåbning er en god nyhed for mange virksomheder, mener Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen. (Arkivfoto)

Dansk Erhverv: Godt at pressede virksomheder kan slå dørene op

Det er godt, at virksomheder som zoologiske haver kan se frem til at slå dørene op, mener Dansk Erhverv.
Rådhusene i Jylland og på Fyn må snart lade medarbejdere være fysisk tilstede. Blandt andet her på rådhuset i Herning.

Rådhuse i Jylland og på Fyn genåbner på onsdag

Kommuner Vest for Storebælt må åbne op for rådhusene på onsdag. Det vækker glæde i Jylland, men ærgelse på Sjælland. I Skive samles krisestaben mandag morgen.
I New Zealand er regeringen gået 20% ned i løn i det kommende halve år. For at vise samfundssind. Hvad gør vi - Og gør vores fagforeninger det for os? Spørger Maike Raaghauge

Samfundssind i den offentlige sektor

Samfundssind handler om mere en blot at tjekke ind på skolen. Hos os er vi i gang med nogle byggesager, men hvor går man hen som offentligt ansat, når man vil hjælpe samfundets økonomi på fode igen? spørger skoleleder Maike Raahauge.

Ugen med OPS

Virksomheder baner vej for genåbningen ved at stille know how og maskinel til rådighed, samtidig betaler en entreprenør en million hjælpekroner tilbage, mens en af regionerne ikke vil rykke ud med, hvor mange milliarder de har brugt på værnemidler. Læs de tre spots her
KL har selv sikret sig kompensation for kommunernes merudgifterne via økonomiaftalen med regeringen, men de private skal kun dækkes, hvis det konkret står i aftalen fremgår det af et KL notat som OPS-Indsigt er i besiddelse af..

KL siger nej til værnemiddelstillæg

Leverandør varsler prisstigninger til kommunerne på grund af meromkostninger, men KL anbefaler ikke at kompensere for merudgifter, med mindre det står i kontrakterne. Bemærkelsesværdigt eftersom KL selv har aftalt, at kommunernes merudgifterne indgår i økonomiaftalen med regeringen.
Frank Aaen (EL, tv.) og Flemming Møller Mortensen er to af de statsrevisorer, som fredag har udtrykt alvorlig kritik af myndighedernes håndtering af følsomme pesondata, der er blevet outsourcet. (Arkivfoto)

Statsrevisorer udtrykker alvorlig kritik om persondata

Statsrevisorerne er meget utilfredse med myndighedernes styring af følsom persondata, der er outsourcet.
En måde at overføre profit fra Danmark til udlandet er via interne renter, hvor den danske virksomhed låner store summer af ejervirksomheder i udlandet og derefter betaler renter tilbage. Det har Lagkagehuset gjort, skriver TV2. (Arkivfoto)

Eksperter: Penge fra hjælpepakker kan gå til skattely-selskaber

Syv virksomheder, der ifølge eksperter er designet til at undgå at betale skat i Danmark, får coronahjælp.