Falck genåbner en række lyntestcentre denne uge, så personer i regionerne Midtjylland, Nordjylland og Sjælland igen kan få en gratis lyntest for coronavirus. Billedet er fra Falcks mobile testcenter i Hvidovre sidste år (Arkivfoto).

Falck genåbner testcentre og venter 10.000 test per dag

Med Falcks genåbning af lyntestcentre bliver det muligt at få en gratis lyntest i alle landets fem regioner.
Lyntestcentrene genåbnede lørdag. På den første dag var der 4000 personer forbi testcentrene i Region Hovedstaden, oplyser Copenhagen Medical, der driver testcentrene i regionen. (Arkivfoto)

Privat lyntestcentre testede tusindvis på genåbningsdag

Testcentrene i Hovedstadsområdet måtte tilkalde ekstra bemanding og udvide åbningstiderne lørdag.
Falck har i tredje kvartal fået indtægter på 630 millioner kroner for at udføre lyntest på statens vegne. (Arkivfoto)

Lyntest sender Falcks overskud i vejret

Lyntest trækker op i Falcks regnskab i tredje kvartal, men giver ikke så høje indtægter som tidligere i år.
Næsten 42 millioner gange nåede podere over hele landet at putte en lille vatpind op i næsen på en borger. Nu er lyntestcentrene pakket sammen.

Slut med gratis lyntest hos private udbydere

De sidste private lyntestcentre lukkede lørdag. Det blev til i alt knap 42 millioner test.
Det er i Zervou-lejren på Samos, at danske PentaBase skal teste migranter (Arkivfoto).

Dansk virksomhed betaler for coronatest i omstridt migrantlejr

Det er den danske virksomhed PentaBase, som frivilligt har påtaget sig opgaven at teste migranter i en nyopført migrantlejr i Grækenland.

Opråb: Brug erfaringerne fra Covid-19 til at styrke offentlig-privat samarbejde

”Vi havde ikke klaret os uden samarbejde med det private”, fastslog Statsminister Mette Frederiksen på Dansk Erhvervs årsdag. Vi handler hurtigere, når vi samarbejder, derfor bør vi gøre den nye OPS-enhed til et slagkraftigt epicenter for nye innovative samarbejdsmodeller, skriver markedschef Morten Jung.
Kronprins Frederik, Jens Mathiesen og Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv sammen med vinderne af Dansk Erhverv Prisen 2021.

Tre hjørnesten i teststrategien hyldet

På Dansk Erhvervs årsdag overrakte H.K.H. Kronprinsen Dansk Erhverv-prisen til et ekstraordinært godt samarbejde mellem det offentlige og det private. Det blev samarbejdet mellem Falck, Carelink og Danske Regioner, der løb med prisen, men vejen har ikke været uden forhindringer.
"Rengøring i høj kvalitet er en absolut forudsætning for at begrænse smitten. Ved at være sent ude med retningslinjerne, risikerer Sundhedsstyrelsen at skabe en uklarhed," siger sekretariatschef i Danske Service, Malene Jæpelt.

Rengøringsbranchen: ”Vi har behov for hygiejnepanel i kampen mod Covid-19”

Danske Service efterlyser tydeligere retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, hvis god rengøring skal have fuld effekt mod Covid-19 her i efteråret. Hos Dansk Erhverv foreslår man et hygiejnepanel, hvor praksis eksperter medvirker til løbende opdatering af retningslinjerne, men hvad siger Sundhedsstyrelsen?
Der var glæde i maj 2020, da Finansminister Nicolai Wammen (S) og formand for KL Jacob Bundsgaard (S) første gang skulle præsentere en økonomiaftale, der indeholdt kompensation for merudgifter til covid-19, men trods en intention om ligebehandling har det vist sig vanskeligt for private og selvejende, at få andel i disse midler.

Trods aftale – fortsat problemer med kommunernes corona-kompensation

Med årets økonomiaftale mellem kommunerne og staten opstod der et lille håb om ensartet behandling af kommunale, private og selvejende institutioner, når kommunerne skal udmønte kompensation for merudgifter til covid-19, men alt ser ud til at være som det plejer. Målestokken er fortsat kommunal.
Efterspørgslen på at blive testet falder, og det rejser spørgsmålet, hvad skal vi så bruge alle de mange podere til? - Her et testcenter med kviktest drevet af Copenhagen Medical

Fald i covid-test kan forbedre ældreplejens muligheder for ferieafløsere

Covid-19 har øget bevidstheden om jobmulighederne i sundhedssektoren. Over 19.000 er blevet ansat som podere. ”Vi har alle typer af medarbejdere,” siger Kvalitets- og udviklingschef Martin Betzer i Falck. Desværre skal mange nu opsiges, men det kan vise sig at redde sommer-vikardækningen i ældreplejen.

Tre personer får flere års fængsel for svindel med coronamidler

Mandag faldt der dom i sagen mod tre personer fra byggebranchen om svindel med coronamidler for 1,7 mio. samt hvidvask af millioner
Bo Libergren (V), der er næstformand i Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, mener at hvis lægen konsekvent har videresendt mails, kan det ikke betragtes som en individuel lægefaglig vurdering. Jørgen Skadborg (th) mener, at aftalen skulle have været mere tydelig.

Regionerne: Der er forskel på sjusk og fusk

Praktiserende læger har opkrævet millioner for videresendte mails med testsvar. ”Vi lægger op til, at skatteborgerne ikke betaler for en ydelse, der er værdiløs,” siger Bo Libergren (V), næstformand i regionernes løn- og takstnævn ift. om lægerne har misbrugt eller misforstået aftalen.