I april 2022 er det præcis tre år siden, at der for første gang blev lagt artikler ud om offentligt-privat samarbejde på OPS-Indsigt og i den første uge af maj udgav vi vores første nyhedsbrev.
Vores fokus har lige siden været at formidle OPS-aktørers holdninger, viden og perspektiver set ud fra deres platform i en fagjournalistisk kontekst, hvor vi lægger os i selen for, at gå i dybden med trends og temaer inden for offentligt-privat samarbejde.
”Arbejdet har været så fængende og inspirerende, at tiden er fløjet afsted. Det er næsten ikke til at fatte, at jeg allerede har brugt fem procent af mit liv på OPS-Indsigt,” siger redaktør Steen Houmark.
Markeres med et arrangement om velfærd
For at markere de tre år afvikler OPS-Indsigt et OPS-arrangement den 21. april under overskriften:
”Dansk velfærd – Version 0,8” (Læs om arrangementet her)
Da der er tale om et begrænset antal pladser, kræver det tilmelding og betaling for personer, der ikke i forvejen har et betalings-abonnement på OPS-Indsigt.
Arrangementet afvikles fra kl. 12 – 16 i “Salen” ved Politikkens Hus – Vestergade 28 i København
Men hvorfor egentlig markere de tre år?
OPS-Indsigt er det eneste medie af sin slags og det ligger i vores oprindelige målsætning, at vi med jævne mellemrum ville afholde arrangementer for OPS-interesserede uden for folkemødesæsonen med udgangspunkt i nogle af de temaer vi dagligt beskæftiger os med.
Under coronakrisen afviklede vi blandt andet en webinarrække om friplejehjem.
Fra infrastruktur til blød velfærd
OPS-Indsigt har i sine tre års eksistens, som en del af NB-Medier forfulgt en række temaer, der alle kan søges via temafeltet øverst på sitet. Blandt nogle af de helt store temaer har naturligvis været corona og samspillet mellem den private og offentlige sektor for eksempel i forhold til udbud af test og kompensation, for nu blot at nævne nogle af de emner vi har sat fokus på under corona, hvor det offentlige-private samarbejde virkelig kom i spil.
Her satte vi som det første medie fokus på de private leverandørers kompensation i forbindelse med corona. Det skete i forbindelse med en række artikler, hvor vi tidligt i coronakrisen bl.a. skrev om, at KL sagde nej til en leverandørs ønske om et værnemiddeltillæg.
Og ja vi var sandsynligvis det første medie, der skrev om, at Vestre Landsret havde dømt en kommune for at have underbetalt en leverandør på ældreområdet. Ligesom vi som et af de eneste medier har været helt fremme og solidt dækket, det tema vi populært har kaldt, ”profit på velfærd.”
Vi dækker med andre ord offentlig-privat samarbejde bredt. Kommunernes prissætning, borgernes frie valg, friplejehjem, konkurrenceudsættelse, udbud, klager og politikernes ageren i det offentlige-private samarbejde er blandt de temaer der topper.
Men hvad har man egentligt leveret på de tre år?
Måler man på antallet af artikler om offentligt-privat samarbejde, er vi godt på vej mod et par tusinde, hvor corona og offentlig-privat samarbejde har været et af de helt store omdrejningspunkter med over 200 artikler.
Ser vi på nogle af de øvrige temaer, der har præget de sidste år, så har vi skrevet omkring 100 artikler om ”profit på velfærd,” og over 50 om friplejehjem, men det har ikke kun handlet om den bløde velfærd. Under vores temaer for ”fakta og tal” og byggerier finder man over 100 artikler med fokus på eksempelvis anlægsøkonomi, udbud og infrastruktur.