Skip to main content

En af de store jyske plejevirksomheder, Svane Pleje rykker fra første maj over Storebæltsbroen, når den overtager Attendos opgaver i Københavns Kommune.

Det fremgår dels af et opslag på LinkedIn og en oplysning OPS-Indsigt har fået fra Attendo.

”Frasalget af hjemmeservicen er et led i strategien, hvor Attendo vil effektivisere driften og investere i plejehjem,” skriver pressechef Lene Bengtsson til OPS-Indsigt.

Det betyder at Attendo tilsvarende Altiden (tidligere Aleris) har trukket sig fra frit valg af hjemmepleje i Danmark og overladt det frie valg af hjemmepleje til danske virksomheder.

Det bliver samtidig første gang at Svane Pleje, der er i 12 Jysk-Fynske kommuner og har 600 medarbejdere, skal drive virksomhed på Sjælland.

Klik for at se hvor Attendo driver plejehjem

I dag driver Attendo plejehjem på 58 boliger på Esrumvej i Helsingør, 60 boliger i Vonsildhave i Kolding og 70 boliger på Larkevej i Frederikssund.

I 2025 er det forventningen at Attendo åbner et friplejehjem på 60 plejeboliger i Hørsholm.

Læs også: Kapitalfond køber sit syvende friplejehjem i Danmark – OPS Indsigt

Kender forretningen

I aftalen i København løber ifølge Københavns Kommune frem til oktober 2025 med mulighed for forlængelse.

”Vi overtager også de mange gode medarbejdere som leverer hjælpen til borgerne i dag,” skriver administrerende direktør for Svane Pleje Søren Andersen.

Her er det værd at bemærke, at Søren Andersen fratrådte som direktør for Attendo Danmark i sommeren 2023, så han ved grundlæggende, hvad det er han overtager fra Attendo.

Noget tyder da også på, at medarbejderne i Attendo København glæder sig til de nye ejere, for i et opslag på LinkedIn skriver virksomhedschefen Mia Marquardt:

”Jeg glæder mig til igen at arbejde sammen dig Søren. Og vi glæder os til samarbejdet med Svanepleje. I får en gruppe meget dedikeret og omsorgsfulde mennesker med i købet .

Foruden den kommunale leverandør, har Københavns Kommune også en frit valgs kontrakt med den private leverandør Hjemmehjælpen A/S, som Svane Pleje nu skal konkurrere med.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind