Skip to main content

Det dyreste tilbud vandt konsulentopgave i staten. Et it-konsulenthus bød nemlig 5 pct. mere end konkurrenterne og løb med opgaven til et trecifret millionbeløb.

Udbuddet som systemforvalter for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er ganske interessant, for her har det vist sig at pris ikke er den dominerende faktor.

Novo Nordisk Fonden har taget ledelsesstafetten i et samarbejde med statens investeringsfond, hvor parterne har investeret 700 millioner kroner. Erhvervsliv og forskere er begejstrede, for sammen med en række aktører vil man sætte turbo på regnekraften ved hjælp af en ny supercomputer.

”Det er et fremragende eksempel på offentlig-privat samarbejde, og vi er dybt taknemmelige for det nye samarbejde, som gør det her muligt,” siger administrerende direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen.

OPS-Indsigt har fået en aktindsigt der viser, at en række praktiserende læger skal tilbagebetale millioner til Region Hovedstaden.

Det ser ganske enkelt ud som om de enten er for sløsede eller snyder. Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har tidligere i en tilsvarende sag om `alles lægehus,´ kaldt den slags for misbrug  – Nu kalder man det en fejl.

Men hvad er op og ned?

Vi har talt med ekspert i sundhedsjura, lektor Kent Kristensen. “Modregning af lægerne er et vilkår i overenskomsten,” siger han til OPS-Indsigt i et interview.

Brugen af privathospitaler er faldende og ventetiderne går den forkerte vej

Til trods for en ekstra milliard kroner og en prisrabat på privathospitalernes ydelser, så har regionerne ikke løst ventetidsproblematikken – kurven går den forkerte vej. – Ventetiden stiger og henvisningerne til de private falder. Det viser en analyse på OPS-Indsigt.

Situationen har fået privathospitalernes brancheorganisation ud i en krads kritik i en række medier.

Men hvordan kan det ske, når de fem regioner har fået en klækkelig prisrabat fra privathospitalerne og samtidig har fået en milliardindsprøjtning fra staten.  Det afdækker OPS-Indsigt i en række interviews med aktørerne.

Endelig har ni selskaber budt på retten til at undersøge den danske undergrund mhp C02 lagring. Potentialet i dansk undergrund vurderes at være gigantisk og et af de mest velegnede i Europa og aktørerne får travlt, for første lager forventes klar i 2030.