Skip to main content

”Når det kommer til den endelige afgørelse, er det altid pris der afgør, om du taber eller vinder,” sådan lyder det ofte, når vi på OPS-Indsigt taler med tilbudsgivere på det offentlige marked, men sådan endte et udbud hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) ikke.

Det viser udbudsdokumenter, som DigiTech har indsigt i skriver mediet.

Her vandt den siddende leverandør konsulenthuset Twoday med den højeste pris på 158 millioner kroner for en kontrakt på fire år som systemforvalter med mulighed for forlængelse på op til otte år.

Konkurrenterne NNIT og Edora bød henholdsvis 150 og 145 millioner kroner eller godt 5 pct mindre.

Det kan godt være, at Twoday bød den højeste pris, men det var fortsat 4 pct. under det beløb som STAR havde fundet til opgaven, som ifølge udbudsmaterialet var 165 millioner kroner.

Det er her værd at bemærke, at det kriterie der vægtede mest, var kvalitetsparameteret ‘leveranceorganisaton’ med en vægt på 55 procent og her fik Twoday en score, der var mellem et halvt og helt point mere end konkurrenterne ifølge DigiTech.

Skal være STAR’s forlængede arm

Udbuddet der blev lanceret i maj 2023, vækker glæde hos René Stampe Lund, der er direktør med ansvar for den offentlige sektor hos Twoday.

”Vi er meget glade for at have vundet opgaven som systemforvalter, da vi har et indgående kendskab til opgaven og samtidigt har et utrolig godt samarbejde med styrelsen i forvejen. Det har været en professionel udbudsproces med forhandling, der har kørt over en periode på ni måneder,” siger han til IT-kanalen.dk.

Twoday skal som systemforvalter være STAR’s forlængede arm i den samarbejdsorganisation hos styrelsen, der kaldes STAR City.  Her skal man stille 15 konsulenter til rådighed for bl.a. at understøtte koordinering af de teams, der samler de forskellige IT-systemleverandører til STAR i én enhed.

Systemerne som Twoday skal forvalte omfatter eksempelvis jobnet med over tre million besøgende om måneden.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind