Skip to main content

På ganske få år har de brugt alle pengene og investeret 648 millioner Euro eller ca. 5 milliarder kroner i nordiske velfærdsejendomme primært plejehjem, som de har forvaltet for fonden Aged Care IV. – Lige omkring halvdelen vurderes at være investeret i danske velfærdsaktiver.

Der er tale om fondsforvalteren Northern Horizon.

”Selvom ejendomstransaktionsvolumen generelt har været meget lav i Norden i 2023, har vi set mange muligheder i sundhedssektoren, hvilket har gjort det muligt for os at være selektive i forhold til fuldt ud drage fordel af den nuværende markedssituation,” siger Kasper Wehner, Co-Fund Manager for Aged Care IV og investeringsdirektør i Danmark.

Seneste har Northern Horizon underskrevet en aftale med den danske udvikler Scandinavian Property Development om at købe et friplejehjem på 60 boliger, som er under opførelse i Hørsholm. Når plejehjemmet står færdigt i sommeren 2025, skal det drives af plejeleverandøren Attendo A/S.

På vej med ny investeringsfond

De små 5 milliarder kroner, som Northern Horizon forvalter i fonden Aged Care IV, ejer pr. marts 2024 i alt 47 aktiver fordelt på tre lande i Norden, heraf en portefølje af 6 plejehjem, to børnehaver og 23 seniorboliger i Danmark, som man erhvervede fra NREP i marts 2023.

Men er investeringerne i velfærdsejendomme i Danmark så slut for Northern Horizon?

”Vi regner bestemt med at fortsætte vores rejse og i forhold til Danmark så er vi kun lige begyndt. Vores ambitioner på det danske marked er store og vi forventer inden for kort tid at kunne præsentere en ny fond, siger Kasper Wehner til OPS-Indsigt.

Hos Northern Horizon er man altså godt tilfreds med resultatet indtil nu og forventer at fortsætte investeringerne. Dog må vi vente lidt med hvor meget og hvordan.

Ser mange muligheder

Northern Horizon har inden for de seneste år etableret sig som en forvalter for institutionelle investorer, der ønsker at investere i velfærdsaktiver.

”Investeringsstrategien i fast ejendom i sundhedssektoren har konsekvent leveret stærke afkast og succesfulde porteføljeexits, og vi ser yderligere potentiale,” fremgår det af en pressemeddelelse.

”Vi er godt positioneret til at skabe værdi for investorer i dette segment og også i fremtiden. Vi har bevist adgang til de bedste muligheder uden for markedet. Vi er optimistiske med hensyn til værdien af ​​at investere i sociale aktiver fremadrettet, og vi ser fortsat mange muligheder,” siger Lars Ohnemus, bestyrelsesformand og fungerende administrerende direktør.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind