Skip to main content

Torsdag meddelte direktøren for Fonden Mariehjemmene Malene Størup på LinkedIn, at hun havde fået nyt job, fredag havde bestyrelsen fundet en afløser til direktørstolen.

Det bliver Ulla Agerskov, som sidder i fondens bestyrelse, samt i flere af de tilknyttede selvejende institutioners bestyrelser, det fremgår af en kort opslag på fondens LinkedInprofil.

Formanden for fondsbestyrelsen, Anette Damgaard udtaler i den sammenhæng:

”Jeg og Fondsbestyrelsen er glade at vi har ansat en stæk direktør med stor ledelseserfaring og indgående kendskab Mariehjemmene og bestyrelserne. Vi ser meget frem til at byde Ulla velkommen og til samarbejdet”.

Over 20 års erfaring fra den kommunale sektor

Efter Malene Størup bliver Ulla Agerskov den tredje direktør, med lang erfaring fra den kommunale sektor.

Ulla Agerskov har været fagdirektør i flere hovedstadskommuner fra 2004 – 2016 bl.a. i Lyngby Taarbæk og Fredensborg Kommuner. Senest har hun arbejdet som seniorrådgiver i rådgivningsvirksomheden Influenter, der rådgiver private virksomheder, som gerne vil ind på det kommunale marked, herunder det kommunale system, og de regler som kommunerne arbejder under – så virksomhederne er bedre rustet til at indgå i samarbejder.

Ulla Agerskov tiltræder som direktør den 1. marts 2024, hvilket er en måned før den afgående direktør Malene Størup tiltræder hendes nye job i Hillerød Kommune.

Ulla Agerskov har i en del år været medlem af fondens bestyrelse, samt formand for plejehjemmene Ida Marie, Magdalene Marie, Helene Marie og bostedet Lykke Marie. Positioner som hun udtræder af, når hun går ind i den nye stilling som direktør for Mariehjemmene, fremgår det af opslaget.

Ikke en nyhed på fondens hjemmeside

Lynskiftet på direktionsgangen i Mariehjemmene er bemærkelsesværdigt af flere grunde.

Dels har der ikke været nogle officielle tilkendegivelser fra fondsbestyrelsens side, da Malene Størup torsdag meddelte hendes afgang, dels ligger der ingen pressemeddelelse på Mariehjemmenes hjemmeside om valget af den nye direktør.

Udskiftningen i direktørstolen kommer efter et år, hvor et af fondens friplejehjem gik konkurs og fondsbestyrelsen udskiftede et større antal medlemmer ifølge Lasso, herunder bestyrelsesformanden, som i dag er Anette Damgaard. Udskiftningen kom få måneder efter et regnskab, hvor der blev registreret ‘going concern’ ift  regnskab 2022. Det var med andre ord usikkerhed om driften skulle fortsætte, men dog ikke så meget, at regnskabet ikke kan aflægges på going concern basis.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind