Skip to main content

De seneste fire år har Malene Størup stået i spidsen for Fonden Mariehjemmene, fra april 2024 er hun ny chef for ældre- og sundhedsområdet i Hillerød Kommune.

Kun 0,5% af de private ledere, der skifter job, vælger ifølge fagforbundet Djøf, at skifte til en lederstilling i det offentlige, men det er ikke første gang, at Malene Størup skifter sektor, hun har tidligere været ansat i staten (Sundhedsstyrelsen) og før Mariehjemmene var hun centerchef for politik og sundhed i Frederikssund Kommune.

På den led adskiller hun sig fra de fleste chefer i den offentlige sektor,  men i Nordsjælland er det under et år siden, at den tidligere direktør for omsorgsvirksomheden Altiden Miriam Toft tiltrådte en stilling i Gribskov Kommune.

LinkedIn skriver Malene Størup under overskriften; Job nyt!

”Jeg glæder mig meget til at blive del Nordsjællands store veldrevne vækstkommune og ikke mindst til samarbejdet med dygtige ledere, medarbejdere, politikere og alle jer, som har betydning for de kommende års vigtige udvikling på ældre- og sundhedsområdet.”

I kommunens pressemeddelelse peger Malene Størup på, at noget af det som hun ser frem til, er at arbejde med regelforenkling, frisættelse og endnu tættere samspil med pårørende og civilsamfundet. Endelige glæder hun sig til at samarbejde med både medarbejderne og byrådet i Hillerød Kommune, samt ”de mange aktører på området,” siger hun.

Har markeret sig i debatten om friplejehjem


Malene Størup kalder det et vemodigt farvel til Fonden Mariehjemmene og det privilegie, det har været at udfolde ledelse og relationer i en non-profit organisation.

Her er det værd at bemærke, at Mariehjemmene i løbet af de fire år Malene Størup har været direktør, er organisationen bl.a. blevet udvidet med tre friplejehjem. Hvor det sidste i Helsinge netop er åbnet.

Malene Størup har i flere sammenhæng meget klart markeret de udfordringer og risici hun oplever i friplejesektoren bl.a. i efteråret ved et debatseminar hos Forum for Fremtidens Ældrevelfærd.

”Friplejehjem er ikke en fri omgang, forstået på den måde, at der er en risikodeling, som lige nu udfordrer plejeoperatørerne, fordi vi har en takst, der svinger fra år til år afhængigt af kommunernes beregning,” lød det dengang.

Har tidligere arbejdet sammen

På direktionsgangen i Hillerød Kommune glæder direktør Helle Hagemann sig over, at Malene Størup nu kommer tilbage til den kommunale sektor.

”Jeg glæder mig til at byde Malene Størup velkommen i Hillerød Kommune, og jeg er glad og stolt over, at vi har fået både en meget erfaren og kvalificeret chef ansat i afdelingen for Ældre og Sundhed til at fortsætte det gode og vigtige arbejde på området”, siger Helle Hageman i en pressemeddelelse.

Hun var i øvrigt også ansat som direktør i Frederikssund Kommune, samtidig med at Malene Størup var chef for politik og sundhed

På LinkedIn m takkes og lykønskes Malene Størup i et væk fra en lang række samarbejdspartnere på tværs af sektorer.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind