Skip to main content

Ældre skal kunne vælge at bytte en uges ældrepleje med en charterrejse til sydens sol,Det mener et flertal i Københavns Kommune, der i principaftalen for de kommende to års budgetter, har præsenteret forslaget. Alle partier på nær Enhedslisten og Alternativet står bag aftalen.”Vi vil lave en ordning, hvor ældre kan veksle ydelser som madordninger og rengøring af eget hjem til en uges ferie sydpå,” siger Københavns beskæftigelsesborgmester Jens-Kristian Lütken (V) til Altinget.Tiltaget er interessant for i følge lov om social service, så har borgerne  de sidste godt 20 år kunnet veksle ydelser. Det kaldes fleksibel hjemmehjælp.Der kan således byttes mellem de ydelser, man er visiteret til, men også til ydelser man ikke er visiteret til. Ydelserne behøver ikke at være omfattet af kommunens serviceniveau for personlig pleje og praktisk hjælp. Inspireret af den tidligere Farum KommuneForslaget i Københavns Kommune strækker den eksisterende lovgivning til helt nye højder i forhold til de sidste mange års praksis, selvom den slags forslag tidligere er afprøvet. De såkaldte velfærdsrejser er nemlig inspireret af den tidligere Farum Kommune, hvor pensionister i en årrække for 20 år siden blev sendt på ferie. Idéen udsprang fra den daværende borgmester og venstremand Peter Brixtofte.Jens-Kristian Lütken  mener, at det økonomisk giver god mening foruden at øge livskvaliteten for den ældre:”Det koster stort set det samme per uge, og så kan der være en gevinst i forhold til den ældres livskvalitet og sundhed,” siger han til Altinget.Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) siger til mediet, at der endnu ikke er mere konkrete planer om udformningen af velfærdsrejserne. Læs Københavns Kommunes samlede principaftale her.

/sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply