Skip to main content

En række sociale organisationer stod til at miste deres satspulje bevilling ved årsskiftet, hvis ikke de bliver reddet af en finanslov. Men nu har den nye SVM-regering fundet en midlertidig løsning. Det fremgår af regeringsgrundlaget, Ansvar for Danmark, skriver NB-Social. Flere sociale tilbud og organisation modtog midler fra satspuljen, men da den nu er afskaffet, skulle organisationernes bevilling enten samles op med en finanslov eller SSA-reserven (foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet).NB-Social har tidligere talt med det sociale tilbud Checkpoint-klinikker, der rådgiver og tester udsatte unge mellem 15 og 29 år for kønssygdomme, da de allerede har måtte fyre medarbejdere på grund af den manglende bevilling.Den nye regering vil med midler fra SSA-reserven tage initiativ til at straksudmønte bevillinger til organisationerne i første kvartal af 2023.På den måde skaffer regeringen tid, inden den skal lave den endelig finanslov for 2023.I regeringsgrundlaget skriver regeringen:Flere organisationer, som hver dag hjælper de mest sårbare og udsatte borgere i vores samfund, risikerer at lukke ned eller lukke for centrale funktioner, da deres bevilling udløber i 2023, fordi der ikke er en ny finanslov. Regeringen fortsætter:Regeringen vil derfor tage initiativ til at straksudmønte bevillinger til disse organisationer i starten af 2023. Bevillingerne vil vedrøre første kvartal af 2023 og foreslås finansieret via reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Regeringen vil søge opbakning hertil blandt Folketingets partier. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply