Skip to main content

Staten skal spytte penge i kassen, hvis Midtjyllands Lufthavn skal eksistere i fremtiden. Sådan lyder det nu fra otte ud af ni borgmestre i de kommuner, der ejer den kriseramte lufthavn.

Det svarer de mange borgmestre i en rundspørge udført af TV Midtvest.

– Udfordringen med Midtjyllands Lufthavn er økonomi. Så hvis der var en mulighed for statsstøtte, så ville det være med til at understøtte, at ruten kan opretholdes, siger Ib Lauritsen (V), der er borgmester i Ikast-Brande Kommune, som er en af i alt ni midt- og vestjyske kommuner, der tilsammen ejer lufthavnen.

Mens pengene er strømmet ind fra kommunerne, så er lufthavnens afgange blevet færre og færre.

9. december letter det sidste fly, da lufthavnens eneste operatør, danske DAT, har meddelt, at man ikke længere vil flyve fra Karup. Forklaringen skyldes for få passagerer og høje brændstofpriser.

Ib Lauritsen mener, at statsstøtte er den bedste løsning, hvis lufthavnen skal overleve. Han fremhæver, at blandt andet Bornholms Lufthavn og lufthavnen i Sønderborg får statsstøtte.

– Det fundament (statsstøtten, red.) kunne jo være det, der gjorde, at der kom ro på, og at vi kunne have en lufthavn i Karup, siger Ib Lauritsen.S forventer en løsning

Ib Lauritsen (V) frygter lange udsigter til, at statsstøtten bliver diskuteret og undersøgt på Christiansborg, fordi regeringsdannelsen trækker ud.

– Den nationalpolitiske situation, vi er i, gør nok desværre, at det her ikke bliver løst de første fjorten dage. Men jeg synes, at øvelsen skal gøres, siger han.

Thomas Jensen, der er fungerende transportordfører for Socialdemokratiet, er enig i, at lufthavnen er vigtig for Midt- og Vestjylland.

– Hvis vi som den eneste landsdel i Danmark ikke har en lufthavn, så bliver vi sat meget skidt tilbage som en landsdel, der kommer til at tabe på det her, og derfor skal vi også sætte os i selen for at finde en løsning, der kan være holdbar for Midtjylland, siger Thomas Jensen.

Han mener dog ikke, at vi skal vente længe på, at en ny regering er på plads, og han er optimistisk i forhold til at kigge på løsninger.

– Nu har jeg siddet med til forhandlinger om luftfarten igennem den sidste valgperiode, og der synes jeg, at vi på tværs af partier har været gode til at finde hinanden og finde løsninger. Derfor skal vi også finde hinanden og en løsning for Midtjyllands Lufthavn, siger Thomas Jensen.De ni ejerkommuner er Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply