Skip to main content

En række af Odenses fremtrædende virksomheder og Odense Kommune står bag etableringen af Odense Klimapartnerskab, hvor byens centrale aktører sammen skal være med til at finde de løsninger, der skal gøre Odense klimaneutral senest i 2030. Det skriver NB-KommuneOtte af Odenses markante virksomheder, energiselskaber og uddannelsesinstitutioner er med i samarbejdet med Odense Kommune om at etablere Odense Klimapartnerskab.Ifølge kommunen bliver det nye partnerskab “helt afgørende” for Odense Byråds målsætning om senest i 2030 at gøre Odense klimaneutral.Følg vores tema om KlimaGrundlæggerne tæller 3C Groups, Universal Robots, Energi Fyn, H.J. Hansen, Syddansk Universitet, Jysk Fynske Medier, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Odense Kommune.Det er ambitionen, at Odense Klimapartnerskab skal vokse sig stort og være stedet, hvor byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner mødes og sammen udvikler og driver klimadagsordenen frem.”Klimaudfordringerne er så omfattende og komplekse, at det hverken er muligt eller ønskeligt, at en enkelt part skulle kunne levere svar på alle de spørgsmål, vi i disse år stiller os selv om alt fra grøn teknologi til ændrede forbrugsmønstre og cirkulær økonomi,” siger borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S) i en meddelelse.Styrker grønt iværksætteriOdense Klimapartnerskab skal være med til at accelerere udviklingen af grønne teknologier, der allerede er i gang hos byens virksomheder; partnerskabet skal styrke grønt iværksætteri og sikre, at de gode eksempler på grøn omstilling – både globalt og lokalt – bliver delt for at inspirere og skabe håb og tro på, at det kan lykkes.Samtidig skal Odense Klimapartnerskab understøtte den konstruktive og kritiske demokratiske debat, så Odense som en samlet by engagerer sig i de klimaneutrale ambitioner, oplyser kommunen. Det sker blandt andet gennem flere årligt tilbagevendende aktiviteter, hvor den nye klimakonference FORUM på Tinderbox i år er den første.Fakta om Odense Klimapartnerskab

  • Odense Klimapartnerskab er grundlagt af 3C Groups, Universal Robots, Energi Fyn, HJ Hansen, Syddansk Universitet, Jysk Fynske Medier, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Odense Kommune.
  • Formålet med klimapartnerskabet er at samle byen om det fælles mål at opnå klimaneutralitet senest i 2030.
  • Odense Klimapartnerskab er for byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, der gennem dialog, vidensdeling og ved at fremhæve de gode eksempler skal finde de løsninger, der bidrager til at nå målet om klimaneutralitet.
  • De enkelte grundlæggere forpligter sig til at arbejde med grøn omstilling i deres egen organisation.
  • Partnerskabet vil arrangere flere årlige aktiviteter. Ud over den nye klimakonference FORUM på Tinderbox er der for eksempel ambitioner om et årligt Odense COP-møde, grønt iværksætteri og en klimapris.
  • Odense Kommune bidrager med 1,4 millioner kroner, mens de øvrige partnere hver investerer 250.000 kroner i Odense Klimapartnerskab. Pengene bruges alene på de aktiviteter, som Odense Klimapartnerskab står bag.

Kilde: Odense Kommune

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply