Skip to main content

Det er ikke en hemmelighed, at mange statslige it-projekter sprænger budgettet eller kører dissideret af sporet. Vi har tidligere refereret, hvordan uafsluttede it-projekter i staten koster milliarder af skattekroner.

Men nu er det blevet for meget mener SF’s it-ordfører, for når man ser på de afsluttede it-projekter er der noget, som får alarmklokkerne til at ringe:

“Vi har en digitaliseringsminister, der har sagt, at hun ønsker mere konkurrence, men hun tager ikke nogen skridt. Så nu må vi tage den i samråd: Hvordan kan vi få mere konkurrence, hvordan kan vi sikre mere budgetoverholdelse og nogle bedre it-udbud, for der skal nogle andre boller på suppen,” siger SF’s, Lisbeth Bech-Nielsen til Børsen.

Hun har netop kaldt finansminister Nicolai Wammen (S) og digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) i samråd.

Hun ønsker bedre udbud af offentlige it-projekter og sikring af kvaliteten, samt ikke mindst færre fordyrelser og forsinkelser, fremgår det af en artikel i DigiTech.

15 procent over tilbudspris

Situationen er nemlig den, at alene i forhold til de 69 it-projekter, som de seneste seks år er afsluttet i staten, er budgetterne sprængt i langt de fleste projekter med tilsammen over 300 millioner kroner i ekstraudgifter og særligt et leverandørnavn dukker op i den forbindelse.

Netcompany som har haft ca. hver fjerde afsluttede it-projekt i staten og her skriver mediet, at selskabets projekter i gennemsnit er gået 15 procent over budget. Det er ca. 3 gange højere end gennemsnittet for de afsluttede projekter, der til sammen har kostet omkring seks milliarder kroner.

Domsdatabasen er det it-projekt, som har sprængt budgettet mest. Den oprindelige tilbudspris lød på omkring 23 millioner kroner, men regningen endte på næsten 63 millioner kroner. Det svarer til en budgetoverskridelse på ca. 178 procent.

Den næststørste leverandør af afsluttede it-projekter i staten gennem de sidste 6 år er KMD med syv projekter.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind