Skip to main content

Ældreministeriet har nu i egne række fundet en kontorchef, der skal stå for implementeringen af regeringens store ældrereform. Det bliver Pernille Westh Nielsen, der i dag er souschef i Center for Ældre og Tværgående Velfærd, hvor hun nu bliver ny kontorchef.

Stillingsskiftet fremgår af et opslag på LinkedIn.

”Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet for at gøre rammerne for et centralt velfærdsområde endnu bedre sammen med gode, dygtige og sjove folk omkring mig,” skriver Pernille Westh Nielsen.

Hun tager samtidig en proaktiv ledelseskasket på, hvor hun reklamerer for et stillingsopslag af medarbejdere til netop hendes ny afdeling.

En stilling der kræver særlige skills

Besættelsen af stillingen som kontorchef for Center for Ældre og Tværgående Velfærd i Social-, Bolig-, og Ældreministeriet er interessant af flere årsager.

For det første kommer den ny kontorchef til at sidde midt i maskinrummet for den kommende ældrereform, hvor der skal arbejdes med implementering af frisættelsesdagsordenen og koordinering på tværs af ministerier herunder arbejdet i sekretariatet for Sundhedsstrukturkommissionen.

Der er næppe tvivl om, at det kan være et sandt minefelt for en kontorchef at bevæge sig i inde i nærheden af Slotsholmen og at det i sig selv kræver særlige skills.

Men velfærdsområdet er en jungle, særligt når man er uden for Christiansborg og det er jo netop her regeringen vil forandre verden.

Stifinderkompetencer nødvendige

I det vildnæs af lag på lag lovgivning, praksisafgørelser fra Ankestyrelsen og lokalpolitiske særbestemmelser er muligheden for uforvarende at overse de faglige, juridiske og kulturelle vejsidebomber, der ligger ude i landet og som let kan detonere med effekt ind til ”Borgen” en helt konkret risiko.

Kontorchefen skal enten selv kunne agere stifinder eller have mulighed for at hyrer et par stykker, der ligesom alle de operationelle ældre- og sundhedsaktører har en erfaringsradar, der på lang afstand kan skanne ”vejsidebomberne”, så de kan navigere uden om eller demontere dem i tide.

Uden det vil give en ny kontorchef ramme en pinsom stejl læringskurve. Særligt hvis denne ikke har erfaring med et eller flere af ressortområderne uden for København.

Den reform på ældreområdet regeringen signalerer skal implementeres kræver nemlig, at et bredt sæt af stærke personlige kompetencer kan og må forløses hos den nye kontorchef.

Det hvad enten fokus er i regi af ”Borgens liv”, eller det taktisk og operationelle liv ”langt fra borgen”, i den kompleksitet der eksempelvis, men ikke udelukkende ligger i, at over 40 pct. af de ældre i dag har en privat leverandør og kun 13. pct af de kommende ældre ønsker et kommunalt plejehjem.

Til denne nye stilling skal kontorchefen med andre ord kunne nogle andre ”knob”, altså noget mere og andet end det man normalt vil se, hvis projektet med ældrereformen skal lykkedes.

Startede i 2008

Nu bliver Pernille Westh Nielsen jo ikke den eneste, der skal arbejde med implementeringen af ældrereformen, så alt kommer ikke til at hvile på hende, men en central spiller det bliver hun og derfor spændende at følge.

Den anden grund til at stillingsbesættelsen er interessant, er, at Pernille Westh Nielsen ud fra hendes LinkedInprofil lever helt op til den profil ministeriet efterspurgte og som vi tidligere har kommenteret her på OPS-Indsigt.

Pernille Westh Nielsen har ifølge hendes LinkedIn profil, bortset fra et kort afbræk til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune på to år som chefkonsulent, stort set været en del af Social-, Sundheds-, og Ældreministeriet siden hun startede i 2008 som studentermedarbejder.

Undervejs har hun haft flere ledelsesfunktioner og altså senest været souschef, der hvor hun nu bliver kontorchef.

Læs også: Ny kontorchef til implementering af ældrereformen skal være født på Slotsholmen

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind