Skip to main content

Så er det endelig en realitet. Den første masterclass i offentlige indkøb er nu klar til at optage studerende. Den har været undervejs siden OPS-Indsigt sidste år skrev om denne helt unikke uddannelse, som ud over at uddanne de offentlige indkøbere også indgår i et forskningsprojekt.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde mellem Foreningen af offentlige indkøbere (IKA) og Roskilde Universitet og derfor er den helt naturligt ECTS-berettiget 

”Det er et fantastisk initiativ af IKA og RUC med en ECTS-berettiget uddannelse i offentlige indkøb. Vi har længe haft et ønske om en sådan uddannelse”, siger Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv for offentlig-privat samarbejde.

Masterclass i Offentlige Indkøb er skræddersyet til erfarne indkøbere, der allerede besidder grundlæggende viden om jura og udbudsregler. ”Uddannelsen tager dig med på en rejse ind i en verden af strategisk indkøb og værdiskabelse med udgangspunkt i nobelprisvindende økonomisk teori og international forskning i kontraktstyring,” skriver IKA i et nyhedsopslag.

”Indkøberne får i dag ret meget jura i deres opkvalificeringer, men det andet med at gøre det på den bedst mulige måde og lave indkøbene på en måde der skaber størst mulig værdi for så vel den offentlige som den private sektor, det er der meget lidt fokus på, der hvor indkøberne bliver opkvalificeret ” sagde professor Ole Helby til OPS-Indsigt sidste år.

Vil have at uddannelsen bliver permanent

Hos Dansk Erhverv har man længe anbefalet at styrke indkøbernes kompetencer med en professionel indkøbsuddannelse, så derfor er organisationen rigtig glad for det her initiativ og ser det som et stort skridt i den rigtige retning.

”Det er godt, at uddannelsen har et kommercielt fokus. Det er vi meget tilfredse med. De gode løsninger kommer af et gensidigt stærkt samarbejde mellem offentlig g privat, og derfor skal der lyde ros herfra for det kommercielle perspektiv og fokus på relationen til leverandørsiden”, siger Morten Jung.

Lige nu er der to hold som kvalificerede ansøgere kan melde sig til, ét i foråret 2024 og ét i foråret 2025.  Hos Dansk Erhverv mener man, at uddannelsen skal gøres permanent.

”I Dansk Erhverv vil vi arbejde for en permanent, ECTS-berettiget indkøbsuddannelse. Det vil gøre, at flere af vores nuværende og kommende indkøbsstjerner i det offentlige bliver klædt endnu bedre på”, siger Morten Jung.

Masterclass i Offentlige Indkøb forestås af henholdsvis Ole Helby Petersen, Professor og leder af Center for Forskning i Offentlig-privat Samspil og Lena Brogaard, Lektor og viceleder af Center for Forskning i Offentlig-privat Samspil.Læs mere om uddannelsen her.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply