Skip to main content

Siden december 2022 har virksomheder offentlige som private haft udfordringer i 86.400 rekrutteringer det fremgår af nye tal fra STAR

Alene fra juni 2023 og til september endte 11 pct. af rekrutteringsforsøgene med at stillingen ikke blev besat, hvilket er et procentpoint højere end rapporten fra juni 2023.

Mangel på arbejdskraft er et problem der er bøjet i neon for både den offentlige og private sektor og i det perspektiv bliver HR-indsatsen så meget mere central.

Torsdag og fredag har HR-interesserede mulighed for at blive inspireret ved et besøg på Træfpunkt HR – 2023, hvor man i år sætter fokus på mangfoldighed, fleksibilitet og netop rekruttering

Træfpunkt HR har eksisteret som et tilbagevendende event siden 2000 og arrangeres af Dansk HR, som er en uafhængig netværksbaseret organisation for HR-direktører, HR-chefer, HR-ansvarlige og HR-konsulenter.

En solid blanding af viden og salg

I gennemsnit besøger 2000 HR-ansvarlige messen hvert år, hvor de har adgang til over 100 udstillere inden for HR-området, samt et stort konference- og aktivitetsprogram. 

Her får deltagerne hele tiden mulighed for at vælge mellem to dynamiske spor (En stor og en lille scene) med stærke oplægsholdere, der spænder vidt fra ”ledelse af livsfaser i diverse teams,” med Julie Odefey, Director & Head of Marine People Strategy, Maersk til ”Hvordan man skaber vi frisatte og fleksible arbejdspladser” ved tidligere kommunaldirektør Christine Brochdorf.

Onsdag formiddag, hvor vi på OPS-Indsigt besøger messen i Øksnehallen i København, er der tale om et sandt slaraffenland for ledere og HR-interesserede. 

Her møder man alt hvad hjertet kan begære inden for HR-tilbud til medarbejdere, ledere og virksomheder, offentlige som private. 

Det er lige fra luftrensere, firmaaftaler hos fitnessvirksomheden ”Puregym”, civilsamfunds tilbud fra Senior Erhverv, der hjælper ca. 40 kommuner med at skaffe ældre medarbejdere job. Og så er der naturligvis flere af de helt store kæmper i dansk erhvervsliv som Falck med nye sundhedsløsninger og Politiken Monitor, der vil fange medarbejdernes interesse for deres nye eller gamle arbejdsplads.

Forventer flere private

Men hvor mange af de her virksomheder, som investerer i deltagelse på messen, er fokuseret på den offentlige sektor?

Det spørgsmål kan vi ikke svare på med hundrede procents sikkerhed, men på vores rundtur spurgte vi 15 virksomheder, hvilke profiler de forventede at finde i år. Her svarede de 13, at det primære fokus på messen var private virksomheder.

”Det er i øvrigt også meget lettere, at indgå aftaler med dem. I kommunerne og det offentlige tager det altid så lang tid,” lyder det fra flere.

Det er dog ikke sådan, at man ikke vil handle med det offentlige, man forventer bare ikke, at de kommer på messen i et kæmpetal.

Men den offentlige sektor var ikke usynlig, vi mødte flere HR-ansvarlige fra hovedstadens omegnskommuner, som havde benyttet dagen til at tage på en gratis konference, i en tid hvor kommunerne fattes penge.

”Jeg er her for at søge inspiration og her har du jo næste alting inden for få meter” siger en begejstret Condesilia Knudsen, som er rekrutteringskonsulent i Gladsaxe Kommune.

Hun var bl.a. optaget af, hvad virksomheden Jobindex kunne tilbyde i en hverdag, hvor rekrutteringsudfordringerne er stærkt stigende i den offentlige sektor.

Messen som er gratis kan klart anbefales at besøge, hvis man har tid torsdag den 5. oktober.

Træfpunkt HR giver dig en helt særlig mulighed for at blive opdateret på, hvad der rører sig inden for branchen. Her kan du blive inspireret og møde mange af de mennesker og virksomheder, der går forrest med de nye tendenser, trends og den seneste udvikling inden for HR og ledelse.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply