Skip to main content

Regeringen ønsker at stoppe mini-udbudsrunde for interesserede olie- og gasselskaber. Læs her hvorfor:

* I 2020 indgik Socialdemokratiet med Venstre, Radikale, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Konservative en aftale om en slutdato for udvinding af olie og gas fra Nordsøen i 2050.

* Og dermed en endelig aflysning af den ottende udbudsrunde og alle fremtidige udbudsrunder. Det betyder, at virksomheder ifølge aftalen ikke længere kan få tilladelse til oliejagt i Nordsøen.

* Men i april fik Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet den første uopfordrede ansøgning om tilladelse til efterforskning og indvinding af gas og olie i et ikke-licensbelagt område i Nordsøen, siden Nordsøaftalen blev indgået.

* Ansøgningen kom fra den norske virksomhed Bluenord, og Energistyrelsen åbnede derfor en mini-udbudsrunde for interesserede olie- og gasselskaber, der frem til den 15. oktober 2023 kunne ansøge om tilladelse til ny olie- og gaskoncession i Nordsøren.

* Men eftersom Bluenord har valgt at trække sin ansøgning tilbage vil regeringen nu stoppe mini-udbudsrunden om gas- og olieindvinding i Elly-Luke-feltet i Nordsøen.

* Selskabet var den eneste ansøger i feltet, og de trak blandt andet ansøgningen tilbage på grund af potentielle tekniske udfordringer.Læs også: Aagaard dropper Nordsø-gasudbud. Det var også ulovligt, siger jurister

Kilder: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply