Skip to main content

Danmarks fem regioner har de seneste to år foretaget indkøb i it-gaden for godt 3 milliarder kroner. Det fremgår af en artikel i DIGITECH.

Det overrasker næppe, at så store offentlige enheder med ansvar for blandt andet vores sygehusdrift har et indkøb i milliardklassen, men det interessante er her, at ca. 50 pct af indkøbene alene foretages hos fem leverandører.

Atea ligger i toppen med en omsætning, der er næsten 350 millioner kroner foran den nærmeste konkurrent, som er Systematic.

null

Indkøbene spænder bredt fra pc’er, licenser, konsulentydelser og udvikling af kritisk software til sundhedssektoren. 

I den sammenhæng levere Epic Sundhedsplatformen, der benyttes af sygehusene i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Systematic står for den elektroniske patientjournal, der benyttes af Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark. 

Ateas omsætning er ifølge DIGITECH primært baseret på anskaffelse af forskelligt hardware, hvor det tidligere monopol KMD, får sin omsætning fra konsulentydelser.

Stor variation mellem regionerne

Det er Mercel der har foretaget undersøgelsen af regionernes it-indkøb og heraf fremgår det også, hvor mange skattekroner de enkelte regioner indkøb for i 2022.Vi har ud fra de tal, som fremgår af artiklen i DIGITECH, set på, hvor meget de enkelte regioner bruger på it-indkøb pr borger i regionen. Her kan vi konstaterer en variation på over 300 kr. mellem den region der brugte flest skattekroner pr borger på It og den region der brugte færrest.

Region Hovedstaden, som er den region der har flest indbyggere, brugte næsten en milliard kroner på it-indkøb, men det var ikke den region der brugte flest penge pr borger.

null
Egne beregninger og data fra DIGITECH og Danske Regioner.

Det var Region Nordjylland der i 2022, som den mindste region målt på antallet af borgere, brugte flest skattekroner pr borger nemlig 705 kr., Det er lidt over 200 kr. mere end det man brugte i hovedstadsregionen, som er den folkerigeste ifølge Danske Regioner.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply