Skip to main content

Samtidig med at Region Sjælland ifølge sn.dk har skulle spare og omprioriterer 68 millioner kroner på driften af Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde, så har byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge kunne udvide budgettet med et lån på 275 millioner kroner.

Lånet optages som følge af stigende priser på blandt andet materialer som beton og stål, fremgår det af en pressemeddelelse fra regionen.

Udvidelsen sker efter aftale med Sundhedsministeriet, der bl.a. udbetaler støtte og fører tilsyn med de i alt 16 kvalitetsfondsstøttede sygehusbyggerier. 

 

Udvidelsen af budgettet skyldes ikke ændringer eller fejl i projektet.

”Der er alene tale om, at de reelle prisstigninger på eksempelvis stål, beton og energi ikke i tilstrækkelig grad er afspejlet i det prisindeks, som entreprenørerne afregnes efter i kontrakten,” siger Helle Gaub, projektdirektør på byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital.

Midt i marts flyttede de første patienter ind i den først færdiggjorte sengebygning på Sjællands Universitetshospital, men med de nuværende markedsudfordringer er det tydeligt, at afleveringen af de tre øvrige sengebygninger udskydes med 10 måneder til starten af september 2026, oplyser regionen.

”I et byggeprojekt styrer vi ved hjælp af tre ting; tid, pris og kvalitet. For at sikre en fortsat høj kvalitet i vores samlede byggeprojekt har vi i Region Sjælland valgt at tilføre mere tid og flere penge,” siger Helle Gaub.

Hun erkender, at det er ærgerligt, at tidsplanen skal ændres igen.

Undervejs i 16 år

De første planer til sygehuset blev lavet i 2007. Her lagde regionerne en plan for den fremtidige sygehusstruktur. Planen var færre, men mere specialiserede sygehuse.

Sjællands Universitetshospital får 789 enestuer. Det bliver på 185.000 kvadratmeter. Cirka 130.000 kvadratmeter er nybyg, mens omkring 54.000 kvadratmeter er eksisterende byggeri.

Oprindeligt lød den samlede pris på knap 4,1 milliarder kroner i 2009-priser, hvilket i fremskrevne nutidskroner svarer til lige over 5 milliarder ifølge Region Sjælland. Med de nye 275 millioner kroner øges budgettet med cirka fem procent, og dermed ventes den endelige pris at lande på knap 5,3 milliarder kroner.

De 16 sygehusbyggerier i Danmark udgør en samlet investering på 52,8 mia kr.  Udviklingen følges en gang i kvartalet, hvor Indenrigs- og Sundhedsministeriet orienterer Folketingets Sundhedsudvalg, samt Finansudvalget (årligt) om status på de kvalitetsfondsstøttede sygehusbyggerier.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply