Skip to main content

Fire virksomheder har brugt tid og energi på at skrive et tilbud til Skatteforvaltningen på to helt centrale systemer, hvor kontraktperioden er udløbet. Det fremgår af en artikel i Digitech.

Det drejer sig om Motorregistret, der indeholder oplysninger om mere end fem millioner køretøjer, og it-systemet DIAS, der bruges til at indberette selskabsskat, hvor nye leverandører skulle have overtaget opgaven.

Den samlede udbudspris er på 593 millioner kroner med en fordeling på 380 millioner for opgaven med Motorregisteret og 213 millioner for opgaven med DIAS.

Når samtlige tilbud er blevet afvist, handler det ifølge er ifølge Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST), der står for Skatteforvaltningens it, at tilbudsgiverne har taget for store forbehold for de krav, som er indeholdt i udbudsmaterialet.

”UFST kan oplyse, at der i tilbudsgiveres tilbud på både DIAS og Motorregisteret er taget sådanne forbehold for krav i udbudsmaterialet, at UFST har vurderet, at tilbuddene ikke kunne antages,” skriver styrelsen i en mail til DigiTech.

Derfor vil Skat nu benytte sig af muligheden for at forhandle med tilbudsgiverne for at afgøre om en eller flere af dem skal have opgaven.

Udbud med forhandling er næste skridt

Det fremgår nemlig af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning til udbudsloven, at udbud med forhandling kan være en model i situationer, hvor der er behov for at kigge nærmere på de bydende virksomheders forslag.

Her skriver styrelsen blandt andet:

”Ordregiver har mulighed for at anvende udbud med forhandling, hvis ordregiveren i forbindelse med et offentligt eller begrænset udbud kun har modtaget ikkeforskriftsmæssige eller uacceptable tilbud. Det er en betingelse for at anvende bestemmelsen, at alle de modtagne tilbud i den forudgående proces var ikkeforskriftsmæssige eller uacceptable.” 

Det betyder, at bestemmelsen ikke kan anvendes, hvis ordregiver modtog et eller flere tilbud, der var forskriftsmæssige eller acceptable under den forudgående proces. 

I sagen om de to udbud hos Skat, skriver UFST: ”For begge udbud er der i alle tilfælde ”fejl” i tidsplanerne ift. overholdelse af angivne milepæle, som udbudsteknisk opfattes som forbehold.”

Muligvis ny leverandør til efteråret

Det er god grund til at få gang i forhandlingerne, for udløbsdatoen for de nuværende kontrakter, der begge er indgået med Netcompany, er som nævnt overskredet. Det forventes dog at Netcompany vil holde it-systemerne i luften, indtil en ny leverandør er klar til at overtage. 

I Skat satser man på at finde en vinder inden april og det betyder, at den nye leverandør vil kunne overtage opgaverne til efteråret.

Tilbudsgiverne ift DIAS er ifølge skatteforvaltningen foruden Netcompany, CGI Danmark A/S, og IBM Danmark ApS 

Tilbudsgiverne ift Motorregistret er ifølge skatteforvaltningen foruden Netcompany, CGI Danmark A/S, og Visma Consulting A/S

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply