Skip to main content

Marie Bjerre hedder den nye minister for Digitalisering og Ligestilling. Hun er 36 år og kommer fra Venstre, hvor hun skal stå i spidsen for et helt nyt ministerium.

Ministeransvaret for digitalisering er særlig interessant i perspektiv af offentligt-privat samarbejde, fordi kommunikationskanalerne mellem de to sektorer er blevet voldsomt digitaliseret de seneste år og der er mere i vente. Læser du samtidig afsnittene om vækst og frisættelse i regeringsgrundlaget, vil du nemlig kunne se, at der er lagt spor ud for endnu mere investering i offentligt-privat samarbejde.

Det fremgår her, at regeringen vil styrke samarbejdet og udviklingen mellem den offentlige og private sektor inden for bl.a. digital velfærd, ”hvor egentlige partnerskaber kan åbne nye muligheder for at kommercialisere de løsninger, der udvikles i forhold til velfærdsteknologi,” skriver regeringen.

Det nye ministerium skal med andre ord understøtte og udvikle, det regeringen beskriver som danske styrkepositioner i forhold til f.eks. life science og fremme opbygningen af nye på præcis området for velfærdsteknologi. Stykkes sammen af ressourcer fra andre ministerier Et er at skrive et regeringsgrundlag, noget andet er at skabe et ministerielt grundlag.

Torsdag stod det så klart, at man ikke skaber et nyt ministerium for digitalisering uden at hive ressourcer og flytte afdelinger fra andre ministerier. Det fremgår bl.a af Kongelig Resolution af 15. december 2022.

Marie Bjerre kommer som ny digitaliseringsminister til at trække ressourcer fra både Finansministeriet og Erhvervsministeriet og dermed kommer vi forventeligt til at se en samlet digitaliseringsindsats for både den offentlige og den private sektor.

Ifølge mediet DigiTech er det mest opsigtsvækkende, at Digitaliseringsstyrelsen flytter fra Finansministeriet.

Det nye Ministerium for Digitalisering og Ligestilling trækker samlet set ressourcer ud af hele fire ministerier fremgår det af resolutionen.

Finansministeriet bidrager som sagt med Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsministeriet følger trop med sagsområder som digitalisering i erhvervslivet og opgaver relateret til virksomhedernes digitale løft, samt digital omstilling i erhvervslivet, herunder SMV:Digital. 

Og så flytter Danmarks Statistik ind – De kommer fra Indenrigs- og Boligministeriet, som jo splittes ud på to nye ministerier. Henholdsvis Sundheds- og Indenrigsministeriet og Social- og Boligministeriet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply