Tidligere familiechef i Viborg bliver ældreminister

Del artiklen:
Den tidligere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune Mette Kierkgaard gør nu politisk lynkarriere. Hun er på kort tid gået fra at være ukendt til først at blive valgt til Folketinget og dernæst nu ældreminister.
Den tidligere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune Mette Kierkgaard gør nu politisk lynkarriere. Hun er på kort tid gået fra at være ukendt til først at blive valgt til Folketinget og dernæst nu ældreminister. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)

Moderaternes Mette Kierkgaard er ny ældreminister i SVM-regeringen. Hun er tidligere familiechef i Viborg og skal stå for et af regeringens central OPS-projekter.

Før Mette Kierkgaard blev valgt til Folketinget 1. november for Moderaterne, havde hun ingen politisk erfaring.

Nu er hun ikke blot folketingsmedlem, men også ældreminister i SVM-regeringen.

Den tidligere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune træder dermed direkte ind på den største politiske scene.

Efter folketingsvalget blev hun udpeget som næstformand for Moderaternes folketingsgruppe, men den post går nu efter al sandsynlighed videre til en anden.

Ved valget fik hun 2935 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds. Spidskandidaten i kredsen for Moderaterne var dog Henrik Frandsen, der er gruppeformand for folketingsgruppen.

Sidst Danmark havde en ældreminister, der ikke havde andre ansvarsområder, var da Thyra Frank (LA) besad posten fra 2016 til 2019.

Mette Kierkgaard er én af fem ministre fra Moderaterne og hun kommer til at stå i spidsen for det man i regeringsgrundlaget beskriver som frisættelse af den offentlige sektor med udgangspunkt i ældreområdet.

Hvordan SMV-regeringen har tænkt at gennemføre dette, har vi beskrevet i en anden artikel.

Læs også:
Ny regering varsler markant skifte i det offentlige-private samarbejde

Lars Løkke Rasmussen bliver udenrigsminister, mens Jakob Engel-Schmidt bliver kulturminister.

Derudover har Lars Løkke hentet to ministre uden for Folketinget. Tidligere direktør i Dansk Energi Lars Aagaard skal være klima-, energi- og forsyningsminister, mens tidligere LA-folketingsmedlem Christina Egelund er ny uddannelses- og forskningsminister.

/ritzau/sho/