Skip to main content

Før Mette Kierkgaard blev valgt til Folketinget 1. november for Moderaterne, havde hun ingen politisk erfaring.Nu er hun ikke blot folketingsmedlem, men også ældreminister i SVM-regeringen.Den tidligere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune træder dermed direkte ind på den største politiske scene.Efter folketingsvalget blev hun udpeget som næstformand for Moderaternes folketingsgruppe, men den post går nu efter al sandsynlighed videre til en anden.Ved valget fik hun 2935 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds. Spidskandidaten i kredsen for Moderaterne var dog Henrik Frandsen, der er gruppeformand for folketingsgruppen.Sidst Danmark havde en ældreminister, der ikke havde andre ansvarsområder, var da Thyra Frank (LA) besad posten fra 2016 til 2019.Mette Kierkgaard er én af fem ministre fra Moderaterne og hun kommer til at stå i spidsen for det man i regeringsgrundlaget beskriver som frisættelse af den offentlige sektor med udgangspunkt i ældreområdet. Hvordan SMV-regeringen har tænkt at gennemføre dette, har vi beskrevet i en anden artikel.

Lars Løkke Rasmussen bliver udenrigsminister, mens Jakob Engel-Schmidt bliver kulturminister.Derudover har Lars Løkke hentet to ministre uden for Folketinget. Tidligere direktør i Dansk Energi Lars Aagaard skal være klima-, energi- og forsyningsminister, mens tidligere LA-folketingsmedlem Christina Egelund er ny uddannelses- og forskningsminister./ritzau/sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply