Skip to main content

Det sidste fly fra flyselskabet Danish Air Transport (DAT) på ruten mellem Karup og København ventes fredag at afgå.

Det sker, da aftalen mellem Midtjyllands Lufthavn og DAT fredag udløber.

Aftalen er ikke blevet forlænget, fordi flyselskabet ikke længere mener, at ruten er rentabel. Det skyldes for få passagerer og for høje brændstofpriser.

Da det er den eneste rute til og fra lufthavnen, er hovedparten af lufthavnens medarbejdere blevet varslet afskediget.NB-Kommune har tidligere skrevet om, hvordan  problemerne i Midtjyllands Lufthavn Karup har  hobet sig op for den kommunalt ejede lufthavn. Her venter der nemlig en ekstraregning til ejerkredsen, der tæller ni kommuner i det midt- og vestjyske område.Uvis fremtid

Midtjyllands Lufthavn har for nylig udtalt i en pressemeddelelse, at der forhandles med en ny operatør, som – hvis forhandlingerne lykkes – skal stå for flyvninger til og fra Karup.

Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvad der skal ske med lufthavnen, hvis det ikke lykkes at finde en ny operatør.

Brancheforeningen for virksomheder, der er aktive i dansk luftfart, Dansk Luftfart, begræder nyheden.

– Vi synes, det er super trist, at en lufthavn, der har eksisteret i så mange år, ikke kan opretholde driften. Vi håber, muligheden for at genoptage aktiviteten vil vise sig på et senere tidspunkt, siger sekretariatschef i Dansk Luftfart Per Henriksen.

Ønsker statsstøtte

Formand for lufthavnen og borgmester i Viborg Kommune Ulrik Wilbek har for nylig udtalt, at han ikke vil kommentere de langsigtede planer for lufthavnen, skulle en aftale med en ny operatør ikke lande.

For at redde lufthavnen vil otte ud af ni borgmestre i kommunerne have staten til at yde tilskud ifølge en rundspørge fra TV Midtvest.

– Udfordringen med Midtjyllands Lufthavn er økonomi. Så hvis der var en mulighed for statsstøtte, så ville det være med til at understøtte, at ruten kan opretholdes, siger Ib Lauritsen (V), der er borgmester i Ikast-Brande Kommune, til TV Midtvest.

Midtjyllands Lufthavn kom ud af 2021 med et underskud på 7,3 millioner kroner.

Ifølge Midtjyllands Lufthavns hjemmeside er den sidste aktivitet fredag en ankomst forventet klokken 20.55.

jornns – sho – /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply