Skip to main content

“Det er skrupskørt.”Sådan lyder det fra formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Langeland Kommune, Winni Kielstrup Hansen (SF) i følge NB-Kommune.Baggrunden er, at kommunen i flere år har fået leveret mad tre gange om ugen i samarbejde med Svendborg Kommune. Men for at samarbejdet kan fortsætte, er det nu nødvendigt at etablere et tværkommunalt selskab. Indtil videre koster den aktion 110.000 kroner: 60.000 kroner til en advokat og 50.000 kroner til en revisor. Det skriver Fyns Amts Avis.”Det er skrupskørt, at vi skal alt det her igennem for noget, der kører godt. Og det er jo ikke bare på det her område, men også på mange andre områder, at det vil give mening for en kommune af vores størrelse at samarbejde med en lidt større kommune, men det kan vi ikke uden alt det her bureaukrati,” siger Winni Kielstrup Hansen og fortsætter:

“Man lægger hele tiden op til, at vi skal have mere samarbejde på tværs af kommunerne, men når vi så gør det, så må vi ikke, eller også bliver det meget besværligt og dyrt.”Kendte godt til konditionerneBaggrunden er en lignende ordning mellem Norddjurs og Randers kommuner i 2018, men det blev efter en klage fra Det Danske Madhus erklæret ulovligt i 2019 og derfor standset. OPS-Indsigt henvendte sig i forbindelse med afgørelsen til Svendborg og Langeland kommuner, som dengang meddelte at man overvejede sagen nøje.Det kan derfor ikke være nogen overraskelse for de to kommuner, hvordan landet ligger.

Det har stillet Langelands politiker i et dilemma forleden: Enten skulle samarbejdet standses, eller også måtte man oprette det nye tværkommunale selskab med det bureaukrati og de udgifter, der følger med:”Vi havde reelt ingen valgmuligheder. Alternativet til at stifte det nye selskab var at finde en privat udbyder, men vi har ingen på Langeland, der kan varetage opgaven. Vi ved godt, at der sidder nogle i kommunalbestyrelsen, som synes, en privat udbyder vil være interessant, og derfor har forvaltningen undersøgt markedet, men det var der ikke,” siger Winni Kielstrup Hansen til Fyns Amts Avis.Derfor besluttede man at stifte et paragraf 60-selskab for at kunne fortsætte samarbejdet med Svendborg Kommune./sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply