Skip to main content

Landet over har private og kommunale leverandører af hjemmepleje haft svært ved at tiltrække  afløsere nok til sommerferien i år. Man har så at sige oplevet, at markedet for sommerferievikarer er støvsuget, skriver OPS-Indsigt

”Det er et specielt år, og mange af dem, der normalt ville søge job som sommerferieafløser, har fået job som corona-podere,” siger Birgit Møller Johansen, centerleder i Aabenraa Kommune til Jyske Vestkysten.

Og hun er ikke den eneste, der har peger på den udfordring. I Randers Kommune oplever man også, at det er et særligt vanskeligt i år at skaffe ferieafløsere. Her peger omsorgschef Lene Jensen på, at de unge hellere vil tage et mere velbetalt job som poder.

”Dén målgruppe, som har søgt job som podere, er også målgruppen for afløserjob på blandt andet omsorgsområdet. Det, tror vi, er den store årsag,” siger Lene Jensen til Fagbladet FOA.

Det samme mener Maila Tandrup, der er omsorgschef i Viborg Kommune. 

”Det er svært at få ferieafløsere for alle i år. Markedet er ‘støvsuget’ for unge mennesker, der tester og hjælper i vaccinecentrene. Så vi og resten af Danmark mangler helt sikkert ferieafløsere,” siger Maila Tandrup til Fagbladet FOA.

Sådan er billedet stort set hele vejen rundt i de danske kommuner og private virksomheder, som OPS-Indsigt har kontakt med inden for ældreplejen.

Men nu kan det være, det vil lysne, for stadig færre danskere bliver testet for covid-19 i kraft af, at flere og flere er vaccineret, og det betyder, at mange podere om ikke så længe vil stå ledige på arbejdsmarkedet.

Stort potentiale

Der er i at 673 testcentre i Danmark, oplyser Danske Regioner.

Centrene er fordelt mellem tre private leverandører Falck, Carelink og Copenhagen Medical og de fem regioner, som samlet set har ansat 19.000 podere. Heraf er 11.600 ifølge TV2 News i den private sektor.

”Det er et helt nyt marked med nogle særlige forhold,” siger Martin Betzer, der er kvalitets- og udviklingschef hos Falck til kanalen. Hos Falck er der i alt 6.000 ansatte, og her forbereder man sig på at afskedige i takt med, at behovet falder.Læs mere om sagen i OPS Indsigt.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply