Skip to main content

709.000 andelshavere får nu værdi tilbage fra andelsselskabet Norlys, som ejer Stofa og Boxer og har hovedsæde i Silkeborg. Norlys er en fusion mellem SE og Eniig, og som et led i fusionen blev det aftalt, at der skulle oprettes en Norlys Vækstpulje.Repræsentantskabet i Norlys har netop godkendt rammerne for puljen, der med forventeligt op til 50 mio. kroner om året skal støtte lokale initiativer til gavn for de mange andelshavere i  nord-, midt-, syd- og sønderjyske andelshavere. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Norlys netop har udsendt.”Norlys er et andelsselskab og i takt med, at vi bliver større, er det om muligt endnu vigtigere for os fortsat at være nærværende og synlige lokalt. Vi er ejet af helt almindelige danskere, og det er dem, der skal mærke værdien af det, vi har udviklet os til,” siger Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys.Fællesskab og bæredygtig samfundsudviklingVækstpuljen er en videreudvikling af det tidligere SE’s vækstpuljer, som de seneste fem år har støttet projekter i det syd- og sønderjyske samt i det tidligere Nyfors-område i Nordjylland. Grundlæggende støtter Norlys Vækstpulje innovative ideer, foreningslivet og andre former for fællesskaber, idræts- og kulturlivet, ideer, der skaber nye arbejdspladser, forsknings- og formidlingsprojekter og andre almenvelgørende formål.”Vi har jo set, hvilken forskel SE’s vækstpuljer har gjort for lokalområderne. Derfor er det helt naturligt for os at bringe dette tiltag med ind i Norlys, hvor det kan komme endnu flere til gavn,” siger Jens Erik Platz.Han mener, at alle lokalområder har noget, der gør dem til noget særligt og det kan vækstpuljen være med til at styrke.Nationale, innovative tiltag kan komme i betragtning

Vækstpuljen er primært et initiativ, der skal komme Norlys’ andelshavere til gode, men det er blevet besluttet, at nationale projekter af særlig innovativ karakter, som er til gavn for grøn og digital samfundsudvikling i bred forstand, også kan komme i betragtning.I 2020 forventer Norlys, at vækstpuljen vil uddele cirka 34 mio. kroner og de efterfølgende år omkring 50 mio. kroner i Nord-, Midt-, Syd- og Sønderjylland fordelt på tre årlige ansøgningsrunder. Norlys åbner for første ansøgningsrunde via norlys.dk i midten af august, og fristen for at søge er den 1. oktober.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply