Skip to main content

Ildsjæle skaber nye mødesteder, lyder det fra Realdania, som netop har støttet 18 forskellige projekter rundt i landet med mellem 200.000 kroner og en million kroner.

 

I Odense skal en fredet smedje sættes i stand og gøres til aktivt værested for kunstnere og kreative børn og unge. I nordjyske Skjød genoplives gadekæret som landsbyens centrum med en ny promenade i træ. Og i Brøndby Strand er Danmarks første ungedrevne kulturlaboratorium i et alment boligområde på vej – et sted, hvor børn og unge udvikler nye færdigheder, fællesskaber og selvværd gennem kreativt arbejde.Det er tre af de i alt 18 ildsjæleprojekter, som nu kan realiseres med støtte fra Underværker – som er Realdanias kampagne til ildsjæle i det byggede miljø. De udvalgte projekter spreder sig over hele landet og over både land og by. Fællesskaber i lokalsamfundene

Mens nogle af projekterne først og fremmest har et socialt sigte, er andre drevet af ønsket om at bevare og udvikle den lokale bygningsarv. Og andre igen har til formål at udvikle bedre rammer for leg og kreativitet eller naturoplevelser. Fælles for alle de udvalgte projekter er glæden ved at udvikle og skabe sammen og kærligheden til de steder og lokalsamfund, som ildsjælene er sammen om.”Relationer har stor betydning for vores oplevelse af at have et godt liv, og de fysiske rammer for vores hverdag er en vigtig nøgle til at skabe netop det. Det ved ildsjælene om nogen. De er ofte de første til at få øje på et steds særlige muligheder” siger programchef, Stine Lea Jacobi, Realdania.Ny ansøgningsrunde starter nu 

Siden 2011 har Underværker støttet mere end 250 ildsjæleprojekter, som har det til fælles, at de skaber fællesskab og livskvalitet i lokalsamfund overalt i Danmark. Og der er ikke noget, der tyder på, at ildsjælenes virkelyst er blevet mindre over årene – tværtimod. I alt valgte hele 146 ildsjælegrupper at byde ind på denne ansøgningsrunde. For ildsjæle, der ikke nåede at byde ind i denne omgang, kommer nu endnu en mulighed – næste ansøgningsfrist er den 11. september, og der er åbent for ansøgninger nu.

 

Læs om alle de 18 underværker her.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply