Skip to main content

Langvarig ensomhed er ifølge Folkebevægelsen mod sundhed et alvorligt sundhedsproblem, der koster samfundet over 8 milliarder kroner om året.Ensomhed findes i alle aldersgrupper, men Danmarks ældste er en udsat gruppe  med over 50.000 danskere, der i Følge Ældresagen føler sig ensomme i en grad, så det påvirker deres hverdag.

I januar vil forsikringsselskabet Codan og Ældresagen finde 1000 frivillige, der vil besøge ældre.

Ældresagen og forsikringsselskabet Codan lancerer i januar en kampagne, der skal skaffe omkring 1000 besøgsvenner til ensomme ældre. Appel til medmenneskelighed og samfundsfølelse

I flere år har Ældresagen arbejdet med besøgsvenner – frivillige, der tager på besøg hos ældre, der ønsker det – for at bekæmpe ensomhed blandt ældre, som er blevet alene.

Her er der flere ældre, end der er frivillige, og det er det hul, som kampagnen skal forsøge at lukke.

“Det drejer sig ikke om, at vi henvender os til staten eller regionen eller kommunen. Vi henvender os til det enkelte menneske, og appellerer til deres medmenneskelighed og samfundsfølelse,”  siger direktør i Ældresagen Bjarne Hastrup.

“Der er det vores erfaring, at danskerne spiller sammen med os. Vi er aldrig blevet skuffet, når vi har sat sådanne kampagner i gang.”På den led taler Bjarne Hastrup ind i den holdning at vi som individer i et velfærdssamfund skal gøre mere for andre og ikke overlade det hele til de professionelle

Direktøren har selv været i rollen som den besøgende. Og han husker det som lige givende for ham som for den ældre.

“Jeg husker en person, jeg besøgte. Jeg oplevede, at hun satte nogle jazzplader på. Hun fortalte, at det var mange år siden, at hun havde spillet de jazzplader,” siger han.

“Det gav et stik i hjertet, at hun ikke havde nogen, der hver dag kunne komme og høre de her jazzplader med hende og jeg vidste, at når jeg lukkede døren og gik, så sad hun alene igen.”Codan: Det er en del af virksomhedsen samfundsansvarMarketings- og kommunikationsdirektør Mette Pontoppidan forklarer, at Codan ser det som en del af sit “samfundsansvar” at care sig om et emne som ensomhed.

Derfor har Codan også besluttet sig for at bidrage til Ældresagens arbejde med ensomhed med noget af det, som de ved rigtig meget om:

“Vi synes, at den her sag giver rigtig god mening. Ensomhed er noget, der berører rigtig mange i Danmark,” siger Mette Pontoppidan.

“Vi er et forsikringsselskab og har nogle kompetencer i marketing blandt andet. Og Ældresagen har deres special-viden om ensomhed. Det er det, vi slår sammen her.

https://www.besøgsvenner.dk/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply