Fødevareminister Rasmus Prehn (S)

Fødevareministeriet har endnu ikke betalt minkavlerne for deres arbejde

I november lovede Fødevareminister Rasmus Prehn (S), at minkavlerne skulle have deres betaling for at deltage i aflivningen af deres mink. Her først i januar er der endnu ikke sket noget, hvad der er på kanten af en EU-dom for betalingsfrister.

Svindel med hjælpepakker straffes hårdt

I onsdags blev en kendt ejendomshandler anholdt og sigtet for at have svindlet med hjælpepakkerne for over 2,5 millioner kroner. Tidligere er en svindler blevet idømt over tre års fængsel for næsten det halve.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er godt tilfreds med den nye epidemilov, men hos en af erhvervslivets organisationer betragter man ikke loven som en sikker julegave.

Ny epidemilov – en politisk lottokupon

Regeringen har indgået en bred politisk aftale om en ny epidemilov, der skal øge den parlamentariske kontrol med regeringen. På Christiansborg er man godt tilfreds, men hos flere brancheorganisationer er man uforstående. SMVdanmark kalder aftalen for en politisk lottokupon.
Advokat, Bo Juul Jensen (tv), Partner Rikke Søgaard Berth, Juniorpartner Bo Christensen (th)

Friplejeboliger: Aktører og konkurs

Behovet for plejehjem og herunder friplejeboliger har været et stort tema i efterårets debat. I dette indlæg, giver tre advokater fra Horten Advokatpartnerselskab et overblik i forhold til borgerens adgang, kommunens rolle, certificering og konsekvenser ved en eventuel konkurs.
Socialdemokratiets næstformand Mogens Jensen er færdig som minister efter minksag.

OVERBLIK: Hvem vidste hvad om ulovlig minkordre

I en redegørelse fra Fødevareministeriet fremgår det, at myndigheder tidligt vidste, at lov ikke var på plads.
Chefen for borgerservice og vielseskontoret i Ærø Kommune er blevet frifundet i en sag om bestikkelse. (Arkiv)

Borgerservicechef er frifundet i bestikkelsessag fra Ærø

Selv om vielseskontoret havde modtaget penge, fandt Retten i Svendborg, at der ikke var tale om bestikkelse.
Finansminister Nicolai Wammen (S) slår ud med armene, da han sammen med formand for KL Jacob Bundsgaard (S) indgår økonomiaftale om kommunernes økonomi for 2021, hvor man, desuden fik penge til kompensation for merudgifter ifb med covid-19. Desværre har det vist sig svært for en del private velfærdsvirksomheder at blive omfattet af kompensationen.

Analyse: Kommunernes dobbeltrolle ved kompensation for merudgifter til covid-19

Kompensation af private velfærdsvirksomheder for merudgifter til covid-19 er et sammensurium af holdning og løsninger, hvor man kan få den tanke, at KL prøver at finde en kattelem for at undgå at kompensere de private, men helt så enkelt er det næppe, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.

Covid-19 kompensation – Ministerium forærer kommunerne en kattelem

Et brev fra Social- og Indenrigsministeriet til KL om kompensation af private velfærdsvirksomheders merudgifter til covid-19 beskrives af politikere og brancheorganisationer som en urimelig forskelsbehandling og en gang rod, hvor man formoder, at der er tale om en misforståelse.
"Hvad kan man snart regne med, er der slet ikke styr på noget som helst?” spørger minkaavlernes formand, da det går op for ham, at regeringen endnu ikke har lovhjemmel til at aflive alle mink. I følge Fødevareminister Mogens Jensen (Billedet) har man bare haft travlt.

Minkaflivning uden lovhjemmel – Hvad fanden sker der?

Regeringen havde ifølge Fødevareminister Mogens Jensen travlt, derfor traf regeringen beslutningen om aflivning af samtlige mink før lovgrundlaget var på plads. ”Hvad fanden sker der? Spørger formanden for Danske Minkavlere.
Sagen med minkavlerne kan vise sig at blive en erfaringssag for regeringen udi ekspropriation ift. eksempelvis socialområdet og forbud mod profit.

Staten stopper eksporteventyr

Om minkbranchen bliver eksproprieret eller ej er et juridisk spørgsmål. Fakta er, at der er opbakning til nedlukningen blandt eksperter og politikere. Samfundet kan ikke leve med, at minkfarme er viruskuvøser. Samtidig kan nedlukningen være øvebane for regeringen udi ekspropriation.
Hos Dansk Erhverv oplever man også problematikken med de mange annullationer efter, at vi har fået en udbudslov

KL: Fleksibilitet skal indarbejdes som nøgleord i udbudsloven

Både en KL-toppolitiker og en kommunal topembedsmand langer i denne uge ud efter Udbudsloven. I hver deres indlæg peger de på, at den har medvirket til, at EU`s direktiv er blevet overimplementeret. Læs her, hvad kritikken går på.

Direktør i svindelsag svarer igen på LinkedIn

Der kan være problemer med 4.800 indkøb i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, det viser en ekstern undersøgelse, der giver direktøren ansvaret. Den konklusion overrasker ham, skriver han i et opslag på LinkedIn.