Jura

  Arkivfoto

  København sagsøger lastbilkartel: Pressede priserne og bremsede miljøtiltag

  København sagsøger lastbilkartel: Pressede priserne og bremsede miljøtiltag. EU-Kommissionen har afdækket et såkaldt priskartel mellem de største lastbilproducenter i Europa, og nu vil Københavns Kommune have erstatning for 78 lastbiler solgt til overpris.
  Dansk Erhverv foreslår, at politikerne ved næste Finanslov afsætter ressourcer til at etablere ECTS-point berettigede uddannelser i indkøb målrettet de offentlige ordregivere.

  De offentlige indkøbere skal opkvalificeres

  De tekniske justeringer af udbudsloven kan ikke stå alene, hvis vi skal fremme brugen af de fleksible udbudsformer, lyder det fra Dansk Erhverv. Organisationen foreslår, at man opretter uddannelser i indkøb for at aktivere de offentlige indkøbere, men hvad tænker indkøbernes forening – IKA – om det?
  Folketinget har ifb med udbudslovens evaluering taget beskedne skridt til at øge anvendelse af fleksible udbudsformer. Da der ikke er tale om en paladsrevolution, skal der arbejdes på en adfærdsændring blandt landets indkøbere, lyder det fra Dansk Erhverv.

  Dansk Erhverv: Adfærdsændringer skal fremme brugen af fleksible udbud

  De fleksible udbudsformer bruges stadig næsten ikke, viser nye tal fra Dansk Erhverv. De seneste ændringer af udbudsloven retter desværre ikke i sig selv op på dette problem, og derfor spiller de offentlige indkøberes adfærd fortsat en vigtig rolle. Dansk Erhverv appellerer til, at de offentlige indkøbere ”ryster posen”.
  Hos brancheorganisationen DiaLab mener man, at der både er behov for en præcisering af udbudslovens muligheder for indkøb uden udbud

  Brancheorganisation tager minister på ordet og klager over Region Midtjylland

  På to samråd i juni afviste både justitsminister Mathias Tesfaye og sundhedsminister Magnus Heunicke at foretage en uvildig undersøgelse af indkøb af testkit til milliarder uden udbud, blandt andet med henvisning til at leverandørerne bare kunne klage.
  Hvor langt må man gå når man hyrer private vagtselskaber ind på et regionalt botilbud?

  Brug af private vagter på sociale tilbud

  Sikkerhed på sociale botilbud dukker jævnligt op i medierne, særligt når det går galt, men må man hyre et vagtselskab til at bistå og træne personalet? Eksperterne siger nej, men i Region Nordjylland mener man ikke, at man har overtrådt loven.
  Både justitsminister Mattias Tesfaye og sundhedsminister Magnus Heunicke henviste til udbudslovens undtagelsesbestemmelser på denne uges samråd om indkøb af corona-udstyr.

  Regering var orienteret om milliardindkøb uden udbud

  To ministerier undlod at kontrollere myndigheder, som købte corona-udstyr for milliarder af kroner. Begge henviser til udbudslovens undtagelsesbestemmelser.
  Søren Andersen (th) peger i dette indlæg på flere ting som skal være på plads, hvis man skal have fair konkurrence og indfører Herlev-modellen.

  Debat: Tillad Herlev-modellen for plejehjem

  Jeg kan ikke se argumenter for, at Herlev-modellen ikke skal stå sin prøve, men det kræver, at der er reel fri konkurrence omkring plejehjem og leverancen af dem og her har vi behov for en række ændringer i den nuværende lovgivning, skriver direktør for Attendo Danmark, Søren Andersen.
  17 retsmøder har Retten i Odense afviklet siden februar i en straffesag om omgåelse af registreringsafgifter. Direktør på 43 år har modtaget dom. (Arkivfoto).

  Domstol giver rabat til svindler, der snød det offentlige for millioner

  En direktør for leasingvirksomhed får to et halvt år i strafrabat ved domstol efter millionsvindel. Muligvis kommer han slet ikke ind bag tæmmer.
  Regeringens lovforslag om ændring af udbudsloven får ikke mange point hos Dansk Erhverv og Dansk Industri - Læs hvorfor.

  Lovforslag om ændring af udbudslov får en sur smiley af erhvervsorganisationer

  Dansk Erhverv og Dansk Industri mener ikke, at regeringen har lyttet ret meget til de ændringsforslag, som ni organisationer på tværs af ”Udbudsdanmark” har fremsat i forbindelse med forarbejdet. Der er dog få positive elementer, men samlet set, er både proces og resultat utilfredsstillende.
  SSI's indkøb af coronaudstyr dækker over eksempelvis materialer til PCR-testcentre og kanyler til vaccination. (Arkivfoto)

  Når staten køber ind for milliarder uden udbud, er det intet i forhold til kommunerne

  Statens Seruminstitut har foretaget indkøb for 3,9 milliarder kroner uden udbud. Det kaldes skandaløst fra politisk side, men hvert år køber kommunerne ind for op mod 50 milliarder kroner på det specialiserede socialområde og meget sker uden udbud og det undrer en ekspert.
  Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S), mener, at der er en fremtid for det danske minkerhverv.

  Minister har en skæv ja-hat på i syn på minkbranchens fremtid

  Kommentar: Minksagen er regeringens åbne sår, hvorfra der hele tiden flyder barokke og pinlige handlinger i form af lovbrud, pegefingerpolitik og slettede sms'er. Senest har fødevareminister Rasmus Prehn tilkendegivet, at de få minkavlere der vil starte op, vil få en bedre konkurrencesituation.
  Assemble A/S har tidligere vundet sager i Klagenævnet for Udbud over kommuner, denne gang er det så Thisted Kommune

  Kommune har tabt sag ved klagenævn om afslag på aktindsigt

  Klagenævnet for Udbud har ophævet en kommunes afgørelse om aktindsigt, hvor kommunen havde afslået en aktindsigt fra en potentiel leverandør med henvisning til et uforholdsmæssigt ressourceforbrug. Læs hvorfor kommunen var forpligtet til agtindsigt.