Skip to main content

Gribskov Kommune er den kommune der ifølge Danmarks Statistik har den største udliciteringsgrad og har dermed en stor samarbejdsflade med private aktører i løsningen af kommunens opgaver, men nu ser det ud til, at kommunen også trækker ledelseskompetencer fra den private sektor ind i kommunens ledelsesmæssige maskinrum.

Miriam Toft er fra første august ny direktør for social-, sundhed og omsorg i Gribskov Kommune og med den ansættelse går både hun og kommunen op mod normalen.

Kun 0,5% af de private ledere, der skifter job, vælger ifølge fagforbundet Djøf, at skifte til en lederstilling i det offentlige.

Miriam Toft har i mange år være administrerende direktør for den private velfærdsvirksomhed, der også har kontrakter med Gribskov Kommune, så hun kender kommunen fra den anden side af bordet.

Da hun fratrådte i efteråret 2022, var Altiden blandt de største private velfærdsvirksomheder i Danmark, der under hendes ledelse, var vokset fra 9 lokationer og 350 ansatte til godt 50 lokationer og 2000 ansatte.

Der har lige siden fratrædelsen været rygter i branchen om Miriam Tofts mulige næste job, bl.a som direktør for Danske Diakonhjem, men nu ligger det altså klart, at hun bliver direktør i Gribskov Kommune.

Kommunaldirektøren: Tiden kalder på nye løsninger

Miriam Toft ansættes samtidig med Camilla Ottesen, der bliver direktør for dagtilbud, skole og beskæftigelse Gribskov Kommunes byråd har nemlig besluttet at udvide direktionen fra tre til fire medlemmer med ansættelsen af to nye direktører på de tunge velfærdsområder.

Dermed kommer direktionen til at bestå af tre kvinder og en mand, hvad der også ligger uden for normalen, hvis man ser på en undersøgelse af kønsfordelingen foretaget af NB-Kommune i begyndelsen af 2023. 

Her var graden af kvinder i gennemsnit på de kommunale direktionsgange 43 pct. i Gribskov Kommune er den til august 75 pct. (3 kvinder og en mand)

Om begrundelsen for at udvide direktionen siger kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen i en pressemeddelelse:

”Der er ingen tvivl om, at vi går ind i en tid, som vil være præget af stramme økonomiske rammer og svære lokale prioriteringer. Det kalder på helt nye løsninger og tværkommunale samarbejder, som igen kræver fokus, ledelse og styring. Derfor har vi valgt at udvide kredsen, og jeg er meget tilfreds og glad for, at vi kan byde to så stærke profiler velkommen i vores direktion og arbejdet med at udvikle fremtidens velfærd”.

Velfærd kalder på ledelse og nytænkning

Miriam Toft glæder sig til samarbejdet i en kommune som hun anser for at være en særdeles udviklingsorienteret kommune. ”Velfærden kalder på nytænkning og udvikling og jeg er optaget af, at vi sikrer bedst mulig velfærd, indenfor den ramme der er til rådighed, så at vi sammen fremtidssikrer velfærden”, siger hun.

Camilla Ottsen kommer fra en stilling som centerchef for Dagtilbud og Skole i Herlev Kommune. Hun glæder sig også til samarbejdet og peger samtidig på, at vellykket ledelse af så vigtige områder som dagtilbud og beskæftigelse kun lykkes i tæt samspil med andre.

”Jeg ser derfor frem til samarbejdet med alle kommunens ledere og medarbejdere, og jeg vil gøre mig umage for, at vi skaber resultater i tæt og tillidsfuldt samspil med politikere, borgere, faglige organisationer og erhvervsliv. Gribskov Kommune skal, ligesom alle øvrige kommuner, i disse år arbejde målrettet med at etablere faglig og økonomisk bæredygtighed for at sikre den borgernære velfærd nu og i fremtiden”.

Det er et enigt byråd, der har peget på de to kandidater efter en proces med i alt 34 ansøgere.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply