Skip to main content

Kommuner som Rødovre og Mariagerfjord får bemærkelsesværdig mere ros af det lokale erhvervsliv i 2023 end i 2022. Modsat er der markant mindre ros fra erhvervslivet i kommuner som Frederikshavn og Furesø. Det skriver NB-Kommune   med udgangspunkt i Dansk Industris opgørelse over lokal erhvervsvenlighed 2023. Det kommer næppe bag på så mange, at Ikast-Brande Kommune igen, igen er blevet kåret til erhvervslivets favoritkommune. Mere bemærkelsesværdig er de kommuner, som har bevæget sig mindst ti pladser op eller ned siden forrige opgørelse i 2022. Læs også: Jysk kommune er igen den mest erhvervsvenlige To af ‘højdespringerne’ i opgørelsen er kommunerne Mariagerfjord og Rødovre. De har taget et gevaldigt hop op ad DI’s liste over erhvervsvenlighed. Faktisk er begge kommuner sprunget 33 pladser op ad listen. Mariagerfjord er nu på en 30. plads, mens Rødovre er hoppet op på en plads som nummer 44 blandt de 92 kommuner, som er med på listen.(Artiklen fortsætter efter grafikken)

Blandt ‘højdespringerne’ i DI’s rangering er også kommuner som Gentofte, Vallensbæk, Odsherred, Sorø og Lolland. Vender man derimod blikket mod de kommuner, der er faldt markant i erhvervsvenlighed, så springer især Frederikshavn Kommune i øjnene. I den nordjyske Kommune har det lokale erhvervsliv vendt tommelfingrene nedad og har sendt kommunen ikke mindre 46 pladser ned ad ranglisten, så den nu er havnet nede på 63. plads. I nordsjællandske Furesø Kommune kan man også se på en nedtur i oplevet erhvervsvenlighed. Her er kommunen gået ikke mindre end 36 pladser tilbage og er nu på en 59. plads.Nogle kommuner rundt om København har også fået sig en markant nedtur. Det drejer sig om blandt andre om Egedal, Gladsaxe, Brøndby og Herlev. (Artiklen fortsætter efter tabellen)

Se hele DI’s undersøgelse her

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply