Skip to main content

Friplejesektoren er inden for de sidste fem år vokset med 1000 plejeboliger.  Denne vækst er primært båret af fem af de seks store koncernopbyggede friplejeleverandører.

Det drejer sig om Altiden, Attendo, Danske Diakonhjem, Mariehjemmene og OK-Fonden. Med til gruppen af store friplejeleverandører hører også Diakonissestiftelsen, der i efteråret indgik aftale med Vallensbæk Kommune om at bygge et friplejehjem.

Fælles for de seks friplejeleverandører er, at de fire af dem inden for de seneste 8 måneder har haft udskiftning og eller reorganisering af direktionsgangen på dagsordenen. (Altiden, Danske Diakonhjem, og Diakonissestiftelsen)Læs bl.a.: To friplejeleverandører skal have nye topchefer

I går kom så meddelelsen om, at Attendos danske direktør Søren Andersen træder fra med udgangen af august. Begrundelsen er reorganisering af Attendo Danmark, hvor hans stilling tilsyneladende nedlægges.

Meddelelsen er ikke annonceret på virksomhedens hjemmeside, men kommer i et opslag på LinkedIn, hvor Søren Andersen under overskriften jobnyt bl.a. skriver:

”Attendo gennemfører en organisationsændring der medfører, at mit job bliver nedlagt. Jeg er i virksomheden til og med august,,”

Efter voldsom vækst kommer konsolidering

Christiane Dahlerup, der er fra efteråret 2022, er har været administrerende direktør for Danske Diakonhjem, har for nyligt i et interview med OPS-Indsigt fortalt, at lige nu tager organisationen et konsolideringsår.

”Vi kommer ikke til at vækste i samme takt. Vi har åbnet 14 nye hjem på fem år. Det er lige at spænde buen alt det den kan. Her skal du tænke på, at man samtidig har skullet udvikle 14 individuelle virksomheder inden for rammerne af Danske Diakonhjem. Det er voldsomt mange mennesker, du skal have om bord,” siger Christiane Dahlerup til OPS-Indsigt.

Hendes udsagn stemmer meget godt med de øvrige signaler, der er i branchen. Buen er spændt hos de fleste leverandører mht en række ting, som takster, onboarding af medarbejdere og organisationstilpasning. Her er det værd at bemærke, at hver af disse virksomheder, som minimum driver lige så mange plejehjem som en gennemsnitlig kommune med de samme udfordringer på plejesiden.

Forskellen organisatorisk set, er blandt andet, at nogle af dem lige nu er i færd med at konsolidere en vækst på op mod 50 pct af deres oprindelige kapacitet. Det er derfor ikke overraskende, at der er udskiftning i det øverste ledelseslag. Til sammenligning oplevede flere kommuner noget tilsvarende på plejeområdet i årene efter kommunalreformen.

Om dette vagtskifte vil give kommunerne udfordringer i samarbejdet, er ikke til at sige, men typisk vil der være tale om et ledelsesmæssigt profilskifte, der er valgt mere af hensyn til organisationens helhed end en enkelt kommune. Det kan derfor anbefales, at kommunerne inviterer til en kaffesnak hurtigt efter vagtskiftet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply