Skip to main content

Ældreminister Mette Kierkgaard mener, at det offentlig-privat samarbejde skal genopfindes, det sagde hun tydeligt på NB-Mediers konference om frisættelse af den offentlige sektor.

Frisættelsen forventes at blive den største forandring af det kommunale selvstyre siden 1970 og forstår man ministeren rigtigt, bliver offentlig-privat samarbejde på ældreområdet gearkassen.

I en video på godt 10 minutter brugte hun små fem minutter, hvor hun satte fokus på det offentlig-private samarbejde.

Det skal være mere dynamisk og her opstiller hun tre pejlemærker, for hvad hun sigter efter. 

Ligestilling mellem aktørerne og muligheden for at udvide det frie valg, kommer ind som det første. Det næste hun peger på, er fair afregning, da hun ikke mener, at det er i orden, at omdrejningspunktet for samarbejdet bliver prisen i højere grad end den ældre, som det hele drejer sig om.

Det tredje er samspillet med civilsamfundet, så vi går fra en duo til en trio i samarbejdet.

Se videoudklip fra hendes tale til konferencedeltagerne, hvor hun også berører bestyrelser på plejehjem, styring, kommunernes rolle mv. Med andre ord alle tandhjul på ældreområdet relateret til frisættelsen.

Videoen er optaget af Ældreministeriet og de viste udklip udgør ca. halvdelen af en samlet video om ministerens syn på frisættelsen af ældreområdet, som blev vist på NB-Mediers konference den 20 april 2023.Læs også artiklen: Professor: Mette Frederiksen har længe villet frisætte den offentlige sektor

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply