Skip to main content

To tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse anklages for bestikkelse og mandatsvig for samlet set 3,1 million kroner.

OPS-Indsigt har tidligere beskrevet den omfattende sag om mulig bestikkelse af to tidligere forsvarsansatte. Onsdag blev sagen indledt ved Retten i Holstebro.

Det skete, selv om den hovedtiltalte – en tidligere projektleder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse – udeblev fra retsmødet.

Da han ikke havde fremlagt en lægeerklæring, besluttede retten at tage hul på sagen trods hans fravær

Sagens anklager varslede, at manden formentlig vil blive anholdt, hvis han igen udebliver uden lægeerklæring, når sagen fortsætter torsdag.

Betalte for køkken efter fem år

På det første af de planlagte 20 retsmøder stod det klart, at de to tidligere ansatte i ejendomsstyrelsen nægter sig skyldige.

Det samme gør en køkkensælger, en direktør i et elfirma og en indehaver af en malerforretning, som er tiltalt for at bestikke de to tidligere ansatte i forsvaret.

En tidligere kontorchef, der i en del af perioden var chef for projektlederen, afgav onsdag forklaring.

Anklagemyndigheden mener, at kontorchefen har ladet sig bestikke med køkken og el-markise til sit sommerhus. Han betalte først for køkken med fem års forsinkelse.

Han skal også have modtaget en vaskemaskine og emhætte uden at have betalt. Samlet set har kontorchefen modtaget bestikkelse for 124.743 kroner, lyder anklagen.

Fik kolde fødder

Den tidligere forsvarsansatte forklarer, at han i 2014 fik køkkenet installeret i sommerhuset. Han fandt først i slutningen af 2019 ud af, at han ikke havde en regning på det.

Anklagemyndigheden mener, det skete, fordi han fik kolde fødder.

Men det er ikke tilfældet, forsikrer den tidligere kontorchef med 25 års ansættelse i Forsvaret bag sig.  Han oplyser i retten, at han var i god tro, og at der var tale om en forglemmelse fra køkkenfirmaets side.

Det førte til, at han bad om at få en regning for køkkenet, som han så betaler i slutningen af 2019.

Kontorchefen anklages ligeledes for at have fået en el-markise til sommerhuset betalt af en leverandørvirksomhed til Forsvaret.

Det afviser han også. Han siger, at han gav en kollega i styrelsen 15.000 kroner i kontanter for at skaffe ham markisen. Så sørgede kollegaen for at bestille og få markisen opsat.

Alligevel pillede kontorchefen markisen ned fem år senere, da sagen om urent trav i ejendomsstyrelsen begyndte at rulle.

– Jeg var bange og frustreret over, hvis den her sag skulle ramme mig efter 25 fantastiske år i Forsvaret.

– Jeg troede, jeg kunne få det til at gå væk, hvis jeg fjernede markisen. Det var en tåbelig beslutning at fjerne den, siger kontorchefen.

I første omgang afviste han over for politiet, at han overhovedet havde haft en el-markise på sommerhuset.

Det var lige så tåbeligt, erkender han i retten./ritzau/sho

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply