Skip to main content

I Horsens Kommune er man med egne ord blandt de allerbedste i landet til at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse.Det skyldes et velfungerende samarbejde mellem folkeskoler, erhvervsuddannelser og virksomheder, skriver Horsens Folkeblad.En af driverne er, at man eksempelvis  i dette skoleår har sikret at 41 lokale virksomheder  har haft besøg af i alt 3.500 elever fra 5.-9. klasse.Ifølge mediet vælger hele 25,5 procent af de unge i kommunen at begynde på en uddannelse som for eksempel tømrer eller tjener efter 9. klasse. Det forventede tal ligger på 21,5 procent, og i nogle kommuner er tallet under ti procent.Formanden for skole-, unge- og uddannelsesudvalget i Horsens Kommune, Lisbeth Torfing (EL) er ikke overrasket over den udvikling:”Vi har vi en lang og stærk tradition for samarbejde mellem folkeskoler, ungdomsuddannelser og vores lokale virksomheder. Det gør, at flere unge får øjnene op for de muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Det er vigtigt lige nu, hvor mange brancher efterspørger lige præcis den type arbejdskraft,” siger Lisbeth Torfing til Horsens Folkeblad.

/sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply