Skip to main content

Borgerne kommer ikke til at mærke nogen forskel, når tre kommuners fælles selskab, Brand & Redning MidtVest, om et års tid overtager 11 brandstationer for selv at drive dem.Det fortæller direktør for Brand & Redning MidtVest Kim Bjerg Wemmelund til Horsens Folkeblad. Selskabet lover desuden, at antallet af stationer, brandfolk og køretøjer forbliver det samme, fremgår det af en Artikel i NB-Kommune.Efter en udbudsrunde har de tre kommuner bag Brand & Redning MidtVest – Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande – nu besluttet selv at overtage stationerne.De 11 brandstationer er placeret i Nørre Snede, Ikast, Brande, Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Videbæk, Ørnhøj, Aulum og Feldborg. Borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Frederiksen (V), er formand for beredskabskommissionen:”Når vi vælger at hjemtage opgaven, er det fordi, vi selv kan løse opgaven billigere og med en lige så god kvalitet og robusthed, som det tilbud, der er modtaget. Falck har gennem rigtig mange år leveret brandslukningsydelsen i en stor del af vores område, og vi har igennem årene haft et godt og konstruktivt samarbejde,” siger Ib Lauritsen i en pressemeddelelse.Kim Bjerg Wemmelund siger i samme meddelelse, at borgerne i de tre kommuner ikke kommer til at bemærke nogen forskel:

“Borgerne kan være helt trygge ved, at der også fremadrettet kommer kompetente og dygtige folk til undsætning, hvis uheldet er ude. Vi går nu i samarbejde med stationernes medarbejdere og Falck i gang med at sikre en stabil og sikker overgang i forbindelse med årsskiftet 2023/2024, således det sker, uden at borgerne mærker det,” siger Kim Bjerg Wemmelund i meddelelsen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply