Skip to main content

Det Danske Madhus, som er landets største leverandør af mad til ældre har ikke kunnet få fat i den mængde ænder, de skal bruge. Derfor bliver juleanden nu skiftet ud med kalkun. Det skriver TV2 Østjylland.

Det Danske Madhus leverer mad til 20.000 borgere på plejehjem og i egen bolig og der er ingen undtagelse, det er alle kunder, der får noget andet end and på menuen i julen.

Madhuset forklarer udmeldingen med, at andebestanden har været ramt af fugleinfluenza, og det får nu konsekvenser for blandt andet juleaften.

”Vi er utrolig skuffede og skrækkeligt kede af det, for vi vil jo rigtig gerne levere det gode stykke and, som vi normalt er garant for, siger Søren Vilmand, administrerende direktør hos Det Danske Madhus.

Erstatningen bliver til gengæld en lækker kalkun og saftig flæskesteg med kartofler, chips, brun sovs og rødvin, forsikrer direktøren.Overvejer ny leverandør

Nyheden vækker ikke vækker begejstring hos forstander, Julie Rye på Bjørnshøj Plejehjem i Trige uden for Aarhus.

Hun ser det som en af plejehjemmets fornemste opgaver at opretholde de traditioner, som de ældre borgere har været vant til i gennem hele deres liv. Heriblandt at få and til jul.

”Nu skal de have kalkun, og det tror jeg ikke, de kan forstå. Vi kan prøve at forklare det, men de vil blive skuffede,” siger hun.

Derfor står Julie Rye og resten af plejehjemmets personale nu overfor en beslutning om, hvorvidt de må vil acceptere forandringen med kalkun, eller om de skal søge ny madleverandør, der rent faktisk kan skaffe en and.Hver tiende får kalkun juleaftenAnd er dog ikke de eneste former for fjerkræ, der bliver serveret i Danmark juleaften.Kalkun som det Danske Madhus vil servere har primært været en tradition i de engelske og amerikanske køkkener til juleaften, men inden for de sidste 50 år har denne fugl også fundet vej til de danske juleborde, skriver Euro Poultry på deres hjemmeside.Omkring en tiendedel af danskerne får kalkun til jul, og dermed er kalkunen i dag lige så populær som gåsen. Det er dog stadig andestegen, som langt de fleste danskere forbinder med juleaften./sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply