Indkøbsaftale skal stimulere offentlige indkøbere af IT til grønnere indkøb

Del artiklen:
En ny SKI aftale om bæredygtigt indkøb af computere rammer samtidig med, at Datatilsynet har afgjort at Google Workspace ikke må benyttes på skolerne i Helsingør Kommune. - Læs hvad der er op og ned.
En ny SKI aftale om bæredygtigt indkøb af computere rammer samtidig med, at Datatilsynet har afgjort at Google Workspace ikke må benyttes på skolerne i Helsingør Kommune. - Læs hvad der er op og ned. - Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Miljøgebyr på bestillinger af computere og it-tilbehør med kort leveringstid er et af de nudgingelementer, som Staten og Kommunernes Indkøb (SKI) har lagt ind i en ny aftale, som træder i kraft til september.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk