Entreprenørvirksomhed vinder to kæmpe infrastrukturudbud på to dage

Del artiklen:
Entreprenørvirksomheden MT Højgaard har vundet en række kontrakter i denne uge og det sender aktien op.
Entreprenørvirksomheden MT Højgaard har vundet en række kontrakter i denne uge og det sender aktien op. - Foto: MT Højgaard Martin Dam Kristens/Ritzau Scanpix

Aktierne på entreprenørvirksomheden MT Højgaard steg fredag betragteligt efter, at virksomheden har hevet to store infrastrukturudbud i land.

Torsdag tildelte Banedanmark Entreprenørvirksomhed MT Højgaard en ordre ordren på en halv milliard kroner til etablering af en ny jernbanebro over Guldborgsund. Fredag har entreprenørvirksomheden indgået en kontrakt med DSB til en værdi på 1,3 mia. kroner, hvor man skal opføre et togværksted ved Næstved.

Aftalen fredag afhænger dog, at DSB’s bestyrelsen siger god for den, og at der opnås en byggetilladelse.

Værkstedet i Næstved skal, når det er færdigt, bruges til reparation og vedligehold af de nye ellokomotiver og togstammer og de nuværende dobbeltdækkervogne. Byggeriet er planlagt til at skulle begynde i januar 2023 og skulle gerne være færdigt i sommeren 2025.

”Vi glæder os over det tætte samarbejde med DSB og de øvrige parter i den første fase af projektet, som vi nu ser meget frem til at færdigprojektere og udføre i de kommende år,” siger porteføljechef  i MT Højgaard Danmark, Søren Sørensen.

Jernbaneværkstedet I Næstved er langt fra det eneste af sin slags MT Højgaard har vundet retten til at opføre. Et lignende værksted er under opførelse ved Godsbanen i København, ligesom man har vundet udbud på et nyt værksted i Aarhus.

Vil vise flaget

Den nye jernbanebro i Guldborgsund skal styrke infrastrukturen til Femern og opføres syd for den eksisterende Kong Frederik IX’s bro over Guldborgsund som en 300 meter lang klapbro. Broen vil bestå af 13 betonsektioner, der placeres på 170 centimeter tykke, borede bropiller.

”Med kontrakten om den kommende jernbanebro over Guldborgsund, er vi et skridt nærmere på at kunne åbne porten til Europa og give pendlere og passagerer en moderne jernbane med hurtigere og klimavenlige tog,” siger Lars Blædel Riemann, der er områdechef i Banedanmark til Dagens Byggeri.

Den nye Kong Frederik IX’s bro er et vigtigt projekt for MT Højgaard, hvor man viser flaget på en bredere del af det danske anlægsmarked, lyder det fra virksomheden.
Den nye bro er et led i opgraderingen af jernbanestrækningen mellem Ringsted og den nye Femern-forbindelse, så man kan betjene flere jernbanepassagerer, når tunnelen under Femern Bælt er færdig engang.

Opgraderingen omfatter også byggeriet af en ny Storstrømsbro, et ekstra skinnespor mellem Vordingborg og Rødby og anlæg af en ny station ved Holeby.

MT Højgaard-aktien er fredag steget med 3,6 procent til kurs 128,5. /ritzau/sho/