Skip to main content

Den nye redaktør af NB-Beskæftigelse Kasper Rasmussen er ikke alene vidende om arbejdsmarkeds- og beskæftigelsespolitik, han er også en af de meget få journalister i Danmark med uddannelsen som socialrådgiver på sit CV.“Da jeg for en del år siden blev uddannet socialrådgiver, var jeg meget interesseret i beskæftigelsespolitik. Især jobcentrenes praksis og funktioner har nærmest konstant været diskuteret højlydt. Og siden jeg senere blev journalist, har jeg ofte haft lyst til at prøve kræfter med netop det stofområde. Nu kom chancen så, og jeg ser frem til at grave mig ned i debatten og være med til at belyse dens mange facetter,” siger Kasper Rasmussen, der tiltræder første september og overtager redaktørposten 1. oktober.  Chefredaktør for NB-Medier Arne Ullum understreger, at det er vigtigt for NB-Medier, at redaktører og journalister har en faglig ballast for at kunne forstå substansen i det område, som de dækker, ligesom det er vigtigt, at læserne får et velredigeret site, som giver dem de relevante nyheder på området.“Kasper er en drømmekandidat ud fra den målestok. Han er uddannet socialrådgiver og han har, udover at arbejde for Jyllands-Posten de seneste to år, også været redaktør på A4-Overenskomst, der ikke alene er blevet en succes, men også har mange af de samme kvaliteter i forhold til substans og relevans, som vi går efter. Og for lige at toppe det, så har Kasper arbejdet to år på Bornholm som lokaljournalist og kender dermed den lokale virkelighed, der ofte kan afvige en del fra opfattelsen på Slotsholmen,” siger Arne Ullum.Og netop samspillet mellem Christiansborg og kommunerne er et af de områder, som Kasper Rasmussen glæder sig til at dykke ned i. Ikke mindst i lyset af, at de første fire kommuner nu sættes fri fra det ekstremt omfattende regelsæt.“Christiansborg har i mange år detailstyret beskæftigelsesindsatsen og fået stor kritik for ikke at give plads til de erfaringer, som man dagligt høster i kommunerne. Nu får vi lejlighed til at se, hvordan fire kommuner vil tilrettelægge beskæftigelsesindsatsen uden bindingerne fra Borgen. Jeg vil følge forsøgene tæt og forsøge at give et nuanceret svar på, om jobcentrene har fået kritik som fortjent, eller om det i høj grad er den stærke centrale styring fra Slotsholmen, som har skabt problemerne.”Helle Schøler Kjær vil producere podcastRedaktørskiftet på NB-Beskæftigelse kommer, fordi den hidtige redaktør, Helle Schøler Kjær, har besluttet, at hun vil arbejde som freelancer for blandt andet at få bedre tid til at producere podcasts. Med sin mangeårige baggrund som radiojournalist i DR ønsker Helle igen at arbejde med lyd og stemmer. Hun vil blandt andet bygge videre på de podcasts om udviklingen i beskæftigelses- og socialpolitikken, hun har produceret til NB-Beskæftigelse, hvor både frontmedarbejdere, ledere og forskere medvirker.“Helle Schøler Kjær har takket være sin store viden om området og evne til at formidle på bare fire år gjort NB-Beskæftigelse til landets førende site på området med over 2500 modtagere af nyhedsbrevet. Derfor er jeg også glad for, at vi har fundet en ny redaktør, som kan fortsætte den imponerende udvikling, ligesom Helle Schøler Kjær vil fortsætte med at være tilknyttet sitet i en periode,” siger chefredaktør for NB-Medier Arne Ullum.

Red.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply