Skip to main content

Bestyrelsen for Grindsted Privatskole og skolens leder gennem 14 år, Annette Lundgaard, er blevet enige om at indgå en fratrædelsesaftale, fordi rollen som regionsrådspolitiker ikke er foreneligt med at lede en skole. Skolelederen stopper derfor ved udgangen af dette skoleår.Det skriver JydskeVestkysten. “Som bestyrelse ser vi ikke, at hendes virke som regionsrådspolitiker er foreneligt med at være skoleleder. Fremadrettet vil vi have en skoleleder, som er 100 procent på i forhold til skolen,” siger Linda Høj-Mikkelsen, som er formand for bestyrelsen på Grindsted Privatskole til JydskeVestkysten.Forinden Annette Lundgaard (V) blev valgt ind i regionsrådet for perioden 2022-2025, var hun i otte år medlem af kommunalbestyrelsen i Billund Kommune. I de selvsamme år stod hun i spidsen for udviklingen af Grindsted Privatskole, men fordi møder i regionsrådet typisk foregår midt på dagen og ikke om eftermiddagen, som møder i byrådet hovedsageligt gør, så er det svært at være skoleleder samtidigt. Det mener i hvert fald privatskolens bestyrelse. “Vi har altid haft en aftale med Annette Lundgaard omkring de ting, og det har fungeret fint. Men nu er vi kommet til en beslutning om, at vi fremadrettet ikke ser det som foreneligt,” siger Linda Høj-Mikkelsen til JydskeVestkysten. Den afgående leder kan også selv berette, at møderne relateret til hendes nye rolle i regionsrådet, ligger på andre tidspunkter. “Nu sidder jeg i regionsrådet, og der ligger møderne på et andet tidspunkt på dagen. Da jeg sad i byrådet, lå møderne altid sidst på eftermiddagen eller om aftenen, men sådan er det ikke i regionen, hvor mange har nogle lidt længere rejser,” siger Annette Lundgaard til JydskeVestkysten. Da hun stillede op til regionsrådsvalget havde hun fået at vide, at det tidsmæssigt svarede til at sidde i byrådet, hvilket Annette Lundgaard også fortæller, at det gør. “Omfanget er det samme, men det ligger på andre tidspunkter af dagen. Jeg bruger den samme tid på politik i regionsrådet, som jeg gjorde i byrådet,” siger Annette Lundgaard til JydskeVestkysten.

Viceskoleleder Christian Thorne vil være konstitueret som skoleleder, indtil en ny skoleleder er ansat.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply