Skip to main content

Tidligere borgmester i Frederiksberg Kommune Simon Aggesen (K) forlader politik. Det skriver han på Facebook.

Det er ikke så meget hans exit i politik, der er overraskende, som det hverv han i fremtiden vil ernære sig ved. Simon Aggesen begynder nemlig som selvstændig i sin egen rådgivningsvirksomhed. Her vil han “arbejde med og mellem investorer og kommuner om byudviklingsprojekter, der fremmer bæredygtighed, fællesskaber og arkitektonisk kvalitet”, skriver han.

Flere ex-borgmestre arbejder med OPS

Valget af hverv efter exit er interessant, da Simon Aggesen ikke er den eneste, der er gået den vej.For lige omkring et år siden stiftede Københavns tidligere overborgmester Frank Jensen også sit eget konsulentfirma, der skal rådgive direktioner og bestyrelser i landets virksomheder om bl.a. den grønne omstilling. Det fremgår af et opslag på LinkedIn.

Senest har OPS-Indsigt skrevet om de besejrede borgmestre i nye roller og herunder haft et interview med den tidligere borgmester Anders Gerner Frost fra Gribskov Kommune, som ligeledes har stiftet en OPS-rådgivningsvirksomhed.

”Leverandørernes forudgående analysearbejder er ikke altid lige skarpe, når de henvender sig til en kommune og går det først galt der, så kan det blive svært at sælge selv den bedste ide.” 

Det sagde Anders Gerner Frost til OPS-Indsigt, som begrundelse for at han så at sige flytter hans erfaringer om OPS fra borgmesterstolen ind i en rådgivende virksomhed, hvor varen på hylderne er, det man populært kalder b2g eller business to government.

 

Ønsker ikke at flashe sig selv

Det er endnu for tidligt at sige hvordan det er lykkedes for Anders Gerner Frost, men for Frank Jensen ser det ud til at have været en farbar vej, hvis man skal tro ham selv og mediet Cleantechwatch.

Her fremgår det at Frank Jensen har landet “en af de største på markedet for geotermiske løsninger” som kunde i sin konsulentvirksomhed, men mere får vi ikke, at vide.

“Som konsulent skal man beskytte sine partnere. Jeg kan fortælle, hvad jeg laver, men jeg har ikke noget ønske om at flashe mig i hverken i de private eller de offentliges billede,” siger Frank Jensen til Cleantechwatch om sin kontrakt med den private virksomhed. Kontrakten markerer også et skifte fra at rådgive både offentlige og private virksomheder til udelukkende, at have et fokus på sidstnævnte.

Frank Jensen er tilsvarende hemmelighedsfuld på hans relative stille LinkedIn profil, her bekræfter han blot, hvad han har sagt til nichemiediet.

De geotermiske varmepumper, som Frank Jensen henviser til, betragtes af flere som fremtidens løsning. Her udnyttes undergrunden til om sommeren at lagre varmt vand, der om vinteren kan bruges til opvarmning i fjernvarmesystemet med hjælp fra varmepumper, mens der om vinteren bliver lagret koldt vand til nedkøling om sommeren.

Kommunalbestyrelsens godkendelse mangler

Simon Aggesen og De Konservative mistede borgmesterposten på Frederiksberg ved kommunalvalget i november sidste år. Partiet sad på posten i 112 år.

Efterfølgende meddelte Aggesen, at han ikke længere ville være spidskandidat for De konservative i kommunen. Han fortsatte som menigt medlem af kommunalbestyrelsen. Men det slutter snart.

”Jeg har for et par dage siden fremsendt en anmodning til forvaltningen om at udtræde af kommunalbestyrelsen. En anmodning, som jeg forventer bliver behandlet og imødekommet på det førstkommende møde den 21. marts,” skriver han på facebook.

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort Log ind 4 ugers gratis prøveperiode

Leave a Reply